Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 58-godišnjak vozio bicikl s 2,87 promila

  U razdoblju od 4. do 6. prosinca, na području Policijske uprave osječko –baranjske  u prometu je zaustavljeno je 11 vozača od čega 8 vozača osobnog automobila i 3 vozača bicikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

  U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 174 prekršaja od kojih 100 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 8 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 3 upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 47 ostalih prekršaja.

  Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 5. prosinca, u 11,35 sati, u Ladimirevcima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 58-godišnji hrvatski državljanin iz Ladimirevaca. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,87 grama po kilogramu.

  U petak, 4. prosinca, u 17,40 sati u Osijeku, u Opatijskoj ulici, dogodila se prometna nesreća. Vozaču osobnog automobila 38-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 0,97 grama po kilogramu.
  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

  U subotu, 5. prosinca, u 19,10 sati u Osijeku, na parkirališnom prostoru trgovačkog centra „Pevex“, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 56-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka je uslijed nepropisnog skretanja udario u parkirani automobil. Vozaču je evidentirana  prisutnost alkohola u krvi od 1,78 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

  Istog dana, u 23,50 sati, na lokalnoj cesti broj 44139, između Čeminca i Grabovca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedan sudionik zadobio lake tjelesne ozljede.
  Vozač 31-godišnji hrvatski državljanin iz Mirkovca, upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, nije koristio sigurnosni pojas, nije se kretao obilježenom prometnom trakom i sletio je s kolnika.

  Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,46 grama po kilogramu.
  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 38300 kuna ili kazna zatvora do 60, dana zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

  1 komentar

  1. Pingback: 58-godišnjak vozio bicikl s 2,87 promila

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog