Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nove mjere za Osječko-baranjsku županiju

  Županijski stožer civilne u zaštite uputio je Nacionalnom stožeru na odobrenje prijedlog novih mjera koje bi, dobiju li zeleno svjetlo, uskoro mogle stupiti na snagu u Osječko-baranjskoj županiji.

  Prema tom prijedlogu nužnih epidemioloških mjera, predviđeno je da na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima te kino projekcijama bude prisutno najviše 50 osoba, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

  Na vjerskim obredima u zatvorenim prostorima broj prisutnih osoba se ograničava s obzirom na veličinu prostora na način da za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4m2 neto površine, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

  Preporuča se jedinicama lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije da obustave iznajmljivanje i drugo korištenje domova u svom vlasništvu za za sve vrste okupljanja.

  Predlaže se organizacija nastave u osnovnim i srednjim školama na način da se za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda nastava održava u školskim ustanovama (model A), za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda da se nastava održava 2 tjedna u školskim ustanovama, a 2 tjedna na daljinu (model B), te da se za učenike srednjih škola nastava održava isključivo na daljinu (model C), izuzev praktične nastave koja će se održavati u školskim ustanovama.

  Ove mjere na sutrašnjoj konferenciji za novinare pojasnit će članovi Županijskog stožera civilne zaštite, a treba ih odobriti Nacionalni stožer civilne zaštite.

  1 komentar

  1. Pingback: Nove mjere za Osječko-baranjsku županiju

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog