Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Koren zatražio zaštitu HNS-ove vijećnice Ankice Mandić od Galićevih verbalnih napada

  Uoči večerašanje 24. sjednice Gradskog vijeća, na čijem dnevnom redu je rebalas proračuna za ovu i Prijedlog proračuna za sljedeću godinu, Vlado Koren, predsjednik đakovačke podružnice Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati, zatražio je zaštitu HNS-ove vijećnice Ankice Mandić „od učestalih verbalnih napada zamjenika gradonačelnika Antuna Galića”.

  Tražim da se na neki način u to uključi i gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća i da zaštite našu vijećnicu od verbalnih napada gospodina Galića. HNS kao stranka zagovara ravnopravnost spolova i želimo da naše vijećnice budu sigurne. Kao oporbeni vijećnici mi jesmo tu da skrećemo pozornost na određene stvari, ne možemo se složiti sa svime što gradska vlast radi, e, sad, ako je nekome neugodno slušati istinu, onda nije lijepo da se nakon toga obraća i verbalno napada naše vijećnice. Znači, tražim zaštitu odmah i sada, a tražili smo zaštitu i od pravobraniteljice za ravnopravnost spolova pa ćemo vidjet do kada i kako će to sve skupa završiti”, rekao je na konferenciji za novinare  Koren.

  Prijedlog proračauna od 162 milijuna kuna za sljedeću godinu, od kojih su samo polovica izvorna sredstva, nerealan je, napuhan i predizborni, a nije ni razvojni ni socijalni”, konstatirao je Koren najavivši da ga HNS neće podržati

  U protekle tri godine, a posebno u vrijeme koronakrize zagovarali smo da se trebamo okrenuti gospodarstvu i razvoju i rekli smo da ako u proračunu budu sadržane određene mjere koje potiču razvoj gospodarstva i ako bude prirez ukinut, i ako jedan od naših kapitalnih projekata – izgradnja natkrivenog bazena, mi smo bili spremni prihvatiti ovaj proračun. Pošto od ovog svega ništa nije sadržano u ovom proračunu, mi ćemo biti protiv i naše će vijećnice glasati protiv ovakvog proračuna”, naglasio je Koren.

  Koren zamjera što je od 162 milijuna kuna samo 2,7 milijuna predviđeno za pomoć gospodarstvu, poljoprivrednicima i obrtnicima i stoga traži, kako kaže, „puno kvalitetnije rješenje prema kojem se grad mora uključiti aktivnije i pomoći gospodarstvu dok bi ukidanje prireza bila pomoć za sve građane”.

  Isto tako, konstatirao je Koren, u proračunu za sljedeću godinu nisu predviđena ni sredstva za zgradu Mimoze.

  U proračunu za sljedeću godinu ja ne vidim nijedan kapitalni projekt veće vrijednosti osim turistički koji se odnosi na ulaganje od 5 milijuna kuna na sportsko rekreacijski centar, a znamo gdje će on biti, otprilike tamo gdje je naš gradonačelnik kupio sada svoje zemljište”, zaključio je Koren.

  1 komentar

  1. Pingback: Koren zatražio zaštitu HNS-ove vijećnice Ankice Mandić od Galićevih verbalnih napada

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog