Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Ako se nastavi ovaj trend, slijedi aktiviranje dvorane Gradski vrt”

  Kao što je i najavljeno, danas je održana konferencija za novinare Županijskog stožera civilne zaštite na kojoj je načelnik Ivan Hampovčan istkanuo da je u protekla 24 sata evidentirano 166 novopoztivnih osoba na korona virus od kojih je 101 osoba iz Osijeka, a 12 s područja Đakova.

  Na bolničkom liječenju je 221 osoba od kojih je 31 na respiratoru, a preminulo je šest osoba, odnosno pet muškaraca i jedna žena.

  U samoizolaciji je 1859 osoba od kojih su većina, odnosno 1362 učenici.

  Načelnik Hampovčan izvijestio je da se Nacionalni stožer civilne zaštite još nije očitovao o jučer upućenim mjerama koje je zpreldfožio o Županijski stožer.

  Epidemiolog doktor Tomislav Dijanić njavio je da se od ponedjeljka brzi antigenski testovi, osim uz plaćanje, a cijena im je stotinjak kuna, mogu raditi i na uputnicu obiteljskog liječnika.

  Indikacija je ta da moraju biti simptomatske osobe unutar pet dana simptoma, jer nakon toga više nisu precizni ti testovi”, pojansio je dr. Dijanić.

  Brzi antigenski testovi dobri su za bolnice, kazao je zamjenik ravnatelja osječkog KBC-a dr. Krunoslav Šego naglasivši da je sve više covid bolesnika sa težom kliničkom slikom i sve više preminulih. Dodao je također da bez kapaciteta u našičkoj bolnici KBC Osijek ne bi bio u stanju zbrinuti sve covid pacijente. Nastavili se se ovakva situacija, najavio je, za očekivati je i aktiviranje osječke dvorane Gradski vrt.

  Mi se približavamo našem maksimumu, a ako ova tendencija bude ovakva kakva je, ja praktično ne vidim načina da se izbjegne Gradski vrt. To zvuči dosta katastrofično, ali ja vas sve molim da to shvatite ozbiljno. Sljedećih nekoliko dana će biti ključno i ako izdržimo, onda moža izdržimo bez Gradskog vrta jer nam sada dolaze oni bolesnici kada su brojke bile velike. Samo jučer je primljeno 29 bolesnika, a njih 82 s covidom je pregledano. Srećom imamo vrsne infektologe koji to uspiju zbrinuti, ali bez njih i bez svih drugih djelatnika i djelatnica KBC-a, vjerujte, jako teško”, poručio je dr. Šego.

  1 komentar

  1. Pingback: “Ako se nastavi ovaj trend, slijedi aktiviranje dvorane Gradski vrt”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog