Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gospodin Galić neće biti Puniša Račić đakovačkom HSS-u

  Gradska organizacija HSS-a održala je press konferenciju povodom deložacije iz prostorija u Splitskoj ulici. Mile Kaselj, predsjednik đakovačkog HSS-a naglasio je kako nisu izbačeni iz prostorija radi neplaćanja nego radi toga što su odabrali biti oporba vladajućima.

  “Danas je dan kad smo dobili odluku o deložaciji HSS-a iz gradskih prostora nakon 15 godina. Ova stvar deložacije uopće nije bila stvar neplaćanja kako su navodile neke osobe iz grada. Nego jednostavno provođenje kontinuiteta politike HDZ-a: Svi koji nisu s nama, su protiv nas”, rekao je Kaselj.

  “Krenuli u sudski postupak koji je HSS naravno izgubio. Danas je pala odluka da moramo izaći u 11:15. Prema svim dopisima koji su došli, u tom prostoru biti će novi poduzetnički centar. Točnije, poduzetnički centar koji je sada u gradu, u sklopu dvorane Hrvatski Sokol i u tom prostoru biti će dvije osobe. Te dvije osobe su bliske gradonačelniku, članovi su gradskog odbora HDZ-a, ovim putem im čestitam što su demokratski izabrani.”

  “Gospodin Marin Hrastović, i gospodin Šetka, nadam se da će im biti ugodno u tom prostoru. Zbog lokacije koja je jako dobra, pretpostavljam da će to biti još jedna od poduzetničkih ideja tog poduzetničkog centra, a to je caffe bar. Kao što znamo već tri mjeseca, je gotov kafić u sklopu ergele. Gdje je sve opremljeno, ljudi primaju plaće, najam se plaća već šest mjeseci a kafić do dan danas nije otvoren, dodao je Kaselj

  “Mi se nadamo da će se veliko otvorenje oba objekta dogoditi do lokalnih izbora. Što se tiče svih poduzetničkih ideja čestitam poduzetničkom centru na ovom ugostiteljskom obrtu. Mi nećemo prestati sa radom, kao što je gospodin Vinković ranije rekao, ovo je pucanje na demokraciju ali ovaj puta je i medicina daleko više napredovala tako da gospodinu Galiću želimo reći da on neće biti Puniša Račić đakovačkom HSS-u, zaključio je Kaselj.

  Pavo Šarčević prvi predsjednik HSS-a Đakovo rekao je kako su uvijek imali problema, ali ovi danas su brutalniji nego ikad prije.

  “Ja sam svjedok vremena kad smo osnivali ogranak u Đakovu. Radili smo u nepovoljnim uvjetima ali tada smo imali mogućnost skrasiti se u nekoj od firmi u kooperaciji Pika Đakovo. Osnovali smo HSS Đakovo 1993. godine, radili smo u teškim uvjetima jer je to bio period kada smo širom županije i Hrvatske osnivali ogranke. Nailazili smo na zaključana vrata doma, neke ogranke smo osnivali, vani pod drvetom, pod orasom, dodao je Šarčević.

  “Međutim već 1995. godine koliko god je HDZ u to vrijeme bio brutalan prema HSS-u ipak smo dobili gradske prostore i od tada kao i sve druge političke stranke radimo sukladno dogovorima i ugovorima. Od grada smo ove prostore dobili 2005. godine. Postoji ugovor koji kaže da HSS kada djeluje u gradu Đakovu ima pravo na gradski prostor. Nažalost smo svjedoci da je danas tome došao kraj. Kad uzmemo ona vremena kad je HDZ izuzetno brutalan prema nama, ovo danas ispada puno brutalnije nego prije, jer prije su imali barem malo razumijevanja za nas.Dio prostora iz kojeg izlazimo, otprilike 13 kvadrata od 46 ukupno pripada mojoj obitelji i to je u sudskom postupku, dodao je Pavo Šarčević, zamjenik župana u dva mandata, danas senior HSS-a.

  Tomislav Pintarić, predsjednik županijske organizacije HSS-a: “Lideri se katkad moraju zapitati čine li dobro svojoj zemlji ili ne. Isto tako trebaju se pitati uzimaju li od nje ili joj daju. Ova deložacija je podsjetnik na nešto daleko tragičnije što se dogodilo ovoj zemlji, a to su stotine tisuća obespravljenih, deložiranih i ovršenih. Mi u HSS-u ipak razmišljamo drugačije, mislimo da je ova zemlja, ovaj grad, ova županija, dovoljno velika za sve ljude koji su ovdje, i za sve ljude koji su otišli, zaključio je Pintarić.

  1 komentar

  1. Pingback: Gospodin Galić neće biti Puniša Račić đakovačkom HSS-u

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog