Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ćurićevi radovi u bugarskim izdanjima

  U Bugarskoj su ove godine objavljene dvije knjige u kojima je svoje radove objavio đakovački književnik Mirko Ćurić. Početkom jeseni je objavljen znanstveni zbornik The travel culture in southestern Europe (Kultura putovanja u jugoistočnoj Europi, Sofija, 2020., u nakladi Bugarske akademije znanosti, Instituta za balkanologiju i trakologiju u suradnji s Rumunjskom akademijom, Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti i Sveučilištem „Demokrit“ iz Grčke. Zbornik je uredila dr. sc. Antoaneta Balčeva iz Bugarske akademije znanosti. Među trideset i dva rada iz Bugarske, Rumunjske, Grčke i Hrvatske uvršten je i rad Mirka Ćurića – Pogled u Bosnu Nikole Tordinca nakon Austro-Ugarske okupacije.

  Osim ovog rada, u Bugarskoj mu je objavljena pjesma u antologiji slavenskog pjesništva. Riječ o antologiji   suvremenog slavenskog pjesništva na bugarskom jeziku „O – kato Otečestvo“ (izd. Slavenska književna i umjetnička akademija, Varna, 2020.). Antologija je i predstavljena na XIV. međunarodnom  on-line održanom festivalu „Slavenski zagrljaj“ koji je ovih dana  završio nakon višemjesečnog održavanja na Facebooku.

  U Antologiju je uvršteno 200 pjesnika iz 33 zemalja (slavenskih i neslavenskih) na  370 stranica. Na festivalu su predstavljeni i brojni hrvatski pjesnici, a u antologiji je zastupljen 21 pjesnik/pjesnikinja iz Hrvatske: Ivan Babić, Krešimir Bagić, Lidija Bajuk, Enerika Bijač, Diana Burazer, Ljerka Car Matutinović, Mirko Ćurić, Tomislav Domović, Miro Gavran, Stanko Krnjić, Ružica Martinović-Vlahović, Stijepo Mijović Kočan, Luko Paljetak, Pero Pavlović, Zdravko Seleš, Davor Šalat, Andrijana Škunca, Borben Vladović, Natalija Vorobjova Hržić, Sonja Zubović, Darija Žilić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog