Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 1.860 kg čepova za humanitarnu akciju “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”

  Osječko-baranjska županija nastavlja s humanitarnom akcijom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske tako da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti.
  U srijedu, 04. studenoga, u dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske, tvrtki Drava International Osijek predani su prikupljeni plastični čepovi. U akciji je prikupljeno 1.860 kg čepova.

  U projektu “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” sudjeluju Osječko-baranjska županija, zdravstvene ustanove kojima je osnivač, Društvo naša djeca, koji rade u sklopu Dječjeg gradskog vijeća Grada Osijeka, brojne škole i dječji vrtići, Policijska uprava osječko-baranjska, Sindikat Policije Hrvatske glavna podružnica Policijske uprave osječko-baranjske i Regionalni klub IPA Osijek.

  Osječko-baranjska županija time doprinosi značaju ove inicijative te pomaže oboljelima od teških malignih bolesti. Projekt je istovremeno usmjeren prema poticanju ekološke osviještenosti građana jer znamo koliko je važno prikupljanje svakog oblika plastike, pogotovo čepova za koje nema organiziranog zbrinjavanja poput plastičnih boca. Kutije za prikupljanje čepova postavili smo u prostorije svih upravnih odjela, ali i ustanova kojima je Županija osnivač, a sva prikupljena sredstva donirat ćemo udruzi za nabavu skupih lijekova – rekla je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ivana Stanić te istaknula da su maligne bolesti uz bolesti cirkulacijskog sustava vodeći uzrok smrtnosti na području naše županije. U 2019. godini na području Osječko-baranjske županije od teških malignih bolesti preminulo je 928 osoba.

  1 komentar

  1. Pingback: 1.860 kg čepova za humanitarnu akciju “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog