Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U OBŽ 42 novozaražene osobe, Županijski stožer poziva na poštivanje novih mjera

  U Laboratoriju za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek u zadnja 24 sata, u nedjelju, za područje Osječko-baranjske županije testirano je 178 uzoraka od kojih su 42 bili pozitivni na koronavirus.

  Devet novopozitivnih osoba je iz Našica, sedam iz Osijeka, odnosno devet s prigradskim naseljima, pet s područja Donjeg Miholjca, tri iz Čepina, četiri s područja Valpova, tri iz Đakova, od kojih je jedna osoba iz Selaca Đakovačkih, te Đurđenovca, dok Magadenovac, Marijanci, Vrbica, Ivanovci Gorjanski, Feričanci, Veliškovci i Ivanovac imaju po jednu novopozitivnu osobu.

  U Kliničkom bolničkom centru Osijek jučer je preminula jedna osoba hospitalizirana zbog COVIDA-19, riječ je o muškarcu iz Belišća, rođenom 1952. godine.

  Na liječenju u KBC-u Osijek trenutno se nalazi 79 pacijenata od kojih je 17 na respiratoru. Deset oboljelih osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

  Mjera samoizolacije određena je za 81 novi kontakt oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 3.231 osoba.

  Policija je u zadnja 24 sata obavila 58 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a svi provjeravani zatečeni su na prijavljenoj adresi.

  Uz informacije o aktualnoj epidemiološkoj situaciji, Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas je razmatrao i najnovije odluke i preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite, osobito Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja. Odluka stupa na snagu 27. listopada 2020. godine, a donosi niz restriktivnih mjera, od zabrane održavanja javnih okupljanja i događanja na kojima je više od 50 osoba, odredbe da na svadbenim svečanostima i pogrebima može biti najviše 30 osoba, a na privatnim okupljanjima do 15 osoba, zatim da se sportska natjecanja od sada održavaju bez gledatelja, da organizatori događanja moraju voditi evidenciju nazočnih, obvezno je nošenje zaštitnih maski i na otvorenim prostorima ako se ne može održati distanca od najmanje 1,5 metar, pa do odluke da je obvezno korištenje maski prilikom ulaska i boravka na grobljima.

  Zaključeno je da Županijski stožer podržava propisane mjere, a poziva građane da ih prihvate i tako svojim odgovornim ponašanjem utječu na poboljšanje trenutne epidemiološke situacije.

  Županijski stožer ponovno naglašava da su različita okupljanja izrazito rizična, pa poziva njihove organizatore da poštuju propisane epidemiološke mjere te ne posežu za omogućavanjem „ulaza na zadnja vrata“ i sličnim kršenjima mjera.

  Kršenja propisanih mjera građani mogu prijaviti na telefonske brojeve 112 i 192.

  1 komentar

  1. Pingback: U OBŽ 42 novozaražene osobe, Županijski stožer poziva na poštivanje novih mjera

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog