Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Pola lokala već dosad živi na rubu”

  Zbog novih epidemioloških mjera sve su glasnije primjedbe iz redova ugostitelja koji, zbog novih ograničenja, strahuju za svoju budućnost.

  Uvjete koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo teško će biti provesti u praksi, tvrde i đakovački ugostitelji.

  Osobno mislim da te uvjete nije moguće ispoštovati zato što te mjere nemaju veze sa strukom i u praksi je to neprovedivo jer pola manjih lokala neće moći uopće raditi, odnosno isputiti uvjet o 4 m2 po čovjeku, to tko može ostvariti…?! Ja sam sad gledao kako će to izgledati u mom objektu i ispada da imam pola stolova viška, mrali bi ih ili ograditi ili izbaciti,… toerijski to je nemoguće raditi… E, sad, što će biti dalje, da li će oni to kontrolirati, to ćemo vidjeti. Nismo se na to ni pripremili, malo sam se i šokirao…, i još su spominjali nekakave covid-redare – u praksi ne vjerujem da će se to moći primijeniti”, kaže Tomislav Perić ocjenjujući da su mjere preoštre.

  Osobno mislim da se to neće moći provesti kod nas, a što se tiče budućnosti – pola lokala već dosad živi na rubu. Inače se borimo stalno, uvijek smo imali problema, a sada još i pogotovo tako da tko će ovu zimu preživjeti – to će biti jako teško, – zaključuje Perić.

  Naime, prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ograničenje broja posjetitelja može se postići na način da se na raspolaganje stavi onaj broj stolova koji je moguće postaviti tako da su stolovi međusobno udaljeni najmanje 3 m, a za svakog gosta u prostoru treba biti osigurano 4 m2 površine prostora. Ulazak gostiju regulira se na način da sljedeći posjetitelj ili skupina posjetitelja može ući tek kad prethodna skupina posjetitelja napusti prostor objekta. Fizički razmak između pojedinih grupa posjetitelja mora biti najmanje 1,5 m. Za stolovima mogu sjediti organizirane skupine gostiju pri čemu među pojedinim skupinama gostiju u objektu razmak mora biti najmanje 1,5 m.

  Ako se budu kažnjavali ugositelji, to će dodatno ubrzati zatvaranje lokala, ocjenjuju ugostitelji.

  Nisu dosad kontrolirali nešto previše, one osnovne stvari jesu gledali, ali ako budu išli s kažnjavanjem, onda će biti represija i pola lokala će morati zatvoriti pa ćemo se bazirati na ljetu, a preko zime ćemo zatvoriti i možda je to isplativije nego raditi na taj način. U biti, poslovali bi vjerovatno s nulom ili minusom, e sad, tko može to izdržati. Budućnost je neizvjesna, možda opstati u svom lokalu, raditi sam i to je to, maksimalno uz pomoć obitelji i možda jedno dva čovjeka i to je to, nažalost. To je ono što ja vidim, a kako će biti dalje – ne znam, vidjet ćemo…”, kaže Perić.

   

  1 komentar

  1. Pingback: “Pola lokala već dosad živi na rubu”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog