Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa

    Prosječno gotovo svaki dan jedna osoba u Hrvatskoj izgubi život na nekoj od prometnica, točnije 351 osoba. Više od stotinu ljudi godišnje završi s trajnim invaliditetom i prikovani za invalidska kolica zbog ozljeda zadobivenih u prometnim nesrećama. Sa ciljem utjecaja na smanjenje broja prometnih nesreća i stradalih osoba, Hrvatski sabor proglasio je 21. listopada Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa koji se po prvi puta obilježava ove godine.

    Imajući u vidu svoju preventivnu i edukativnu ulogu, Ministarstvo unutarnjih poslova RH je u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa nositelj raznih aktivnosti kojima je građane podsjetilo na četiri glavne ubojice u prometu – prekoračenje brzine, konzumaciju alkohola, nekorištenje pojasa (i nepropisno vezanje autosjedalice) te korištenje mobitela u vožnji, ali i ukazalo na činjenicu da policija u prometu nema samo restriktivnu, već i partnersku ulogu pri stvaranju sigurnijih prometnica.

    Obilježavanje prvog Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa započelo je jučer, 19. listopada na Trgu bana Jelačića postavljanjem 100 invalidskih kolica koja simboliziraju svaku od osoba koje u samo jednoj godini zbog posljedica prometnih nesreća postanu nepokretne. Na kolicima su bile istaknute poruke poput s kojima se svaki građanin mogao poistovjetiti, a javnost dodatno senzibilizirati.

    1 komentar

    1. Pingback: Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog