Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Novih 87 pozitivnih na Covid-19 u OBŽ, u Đakovu 10

    U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 87 osoba, a testirano je ukupno 428 uzoraka (295 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 133 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ).

    Najviše (28) pozitivnih nalaza bilo je za osobe iz Osijeka, a s prigradskim naseljima (Josipovac 5, Višnjevac 5, Tenja 3, Briješće 1) na području Grada Osijek pozitivan nalaz utvrđen je za ukupno 42 osobe. Slijede Đakovo s 10 novopozitivnih osoba te Bistrinci 6 i Belišće 4. Po dvije novopozitivne osobe imaju Antunovac, Bilje, Brezik Našički, Ernestinovo, Gašinci, Ivanovac, Našice i Valpovo, dok po jednu Aljmaš, Bijelo Brdo, Čepin, Dragotin, Kopačevo, Laslovo, Podravski Podgajci, Strizivojna i Satnica Đakovačka.

    Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 70 pacijenata koji su oboljeli od COVID-19 od kojih je devet na respiratoru.

    Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 202 nova kontakta oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 2.630 osoba.

    Policija je u zadnja 24 sata obavila 191 samoinicijativnu provjeru osoba u samoizolaciji, a sve su zatekli na prijavljenoj adresi.

    Inspektori i službenici Ravnateljstva civilne zaštite jučer su proveli 41 nadzor provođenja epidemioloških mjera i uputa, i to u 19 ugostiteljskih objekata, 14 prodavaonica, 3 pekarnice, 2 tržnice te po jedan nadzor u kozmetičkom salonu, ljekarni i trgovačkom centru. Utvrdili su nepravilnosti u osam slučaja te izrekli usmena upozorenja.

    1 komentar

    1. Pingback: Novih 87 pozitivnih na Covid-19 u OBŽ, u Đakovu 10

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog