Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Devet novopozitivnih u OBŽ, Županijski stožer poziva na poštivanje mjera samoizolacije i izolacije

  Županijski stožer civilne zaštite s današnje je sjednice uputio upozorenje o mogućim posljedicama kršenja mjera samoizolacije.

  U posljednja 24 sata u laboratoriju KBC-a Osijek obrađeno je 295 uzoraka od kojih su 9 bili pozitivni na koronavirus; po dvije novozaražene osobe imaju boravište na području grada Đakova, Osijeka i Donjeg Miholjca te Općine Vuka, dok je jedna osoba iz Belog Manastira.

  Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 21 pacijent oboljeli od bolesti Covid-19 od kojih su tri na respiratoru.

  Prema evidenciji Zavoda za za javno zdravstvo OBŽ, od početka pandemije na ovom je području ukupno 1040 osoba imalo pozitivan nalaz na koronavirus, a do sada je izliječena 961 osoba.

  Epidemiolozi su jučer samoizolaciju odredili za 40 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području OBŽ u samoizolaciji nalaze 443 osobe.

  Jučer nije bilo kršenja mjere samoizolacije,

  Aktualnu epiemiološku situaciju danas su razmtrali članovi Županijskog stožera civilne zaštite, a na temelju događanja proteklih dana zaključili su da je potrebno ponovno upozoriti sve građane na važnost striktnog poštivanja mjera samoizolacije i izolacije, ali i posljedice koje može izazvati kršenje tih mjera.

  Naime, znakovit je primjer da je jedna starija osoba, inače smještena u ustanovi za starije osobe, bila u samoizolaciji, a pozitivna na koronavirus je postala tek nakon 14 dana.

  Zahvlajujući savjesnom i odgovornom ponašanju izbjegnuto je prenošenje zaraze na druge osobe.

  S druge strane, dvije mlađe osobe nisu poštivale mjeru samoizolacije te su otišle na okupljanje 40-ak svojih vršnjaka. Utvrdilo se potom da su pozitivni i sada je cijela grupa u samoizolaciji, naravno, s neizvjesnošću koliko će među njima biti novozaraženih.

  Članovi Županijskog stožera stoga još jednom apeliraju na građane koji su pozitivni na koronavirus da poštuju mjere izolacije, odnosno samoizolacije, a sve građane da poštuju opće mjere prevencije te na taj način spriječe širenje oboljenja i posljedice koje zbog nesavjesnog ponašanja mogu nastati, navodi se u današnjem priopćenju.

  1 komentar

  1. Pingback: Devet novopozitivnih u OBŽ, Županijski stožer poziva na poštivanje mjera samoizolacije i izolacije

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog