Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Od 1. siječnja 2021. besplatan prijevoz studenata vlakom

  – Poboljšanje i modernizacija putničkog prijevoza na području Slavonije i Baranje bila je središnja tema jučerašnjeg sastanka župana Ivana Anušića i predsjednika Uprave HŽ Putnički promet Željka Ukića nakon kojega su demantirane ranije tvrdnje o prometnoj izoliranosti istoka Hrvatske.

  Ponoćni vlak na relaciji Osijek-Zagreb se ne ukida, nego će i dalje prometovati”, rekao je Ukić podsjetivši kako su u veljači ove godine uvedene čak četiri izravne linije prema Slavonskom Brodu za putnike koji svakodnevno putuju između Slavonskog Broda i Osijeka, jutarnje i popodnevne linije, a to je pokazatelj, kako je naglasio, da se područje istoka Hrvatske prometno unaprjeđuje, a ne izolira .

  – Uvodimo i novu liniju nagibnog vlaka, takozvani Studentski vlak koji će iz Zagreba voziti prema Osijeku petkom popodne, a iz Osijeka prema Zagrebu nedjeljom popodne. Vrijeme vožnje će biti manje od četiri sata, što je gotovo sat vremena brže nego od sada. Namjera nam je i unaprijediti kvalitetu prijevoza, pa će od 15. listopada jedan niskopodni vlak povezivati Osijek i Vinkovce – rekao je Ukić.

  Od Nove godine i Osječko-baranjska županija uvodi novu ponudu za studente. U suradnji s HŽ Putničkim prijevozom subvencionira prijevoz studenata vlakom i to za sve studente koji imaju prebivalište na području županije, a studiraju bilo gdje u Hrvatskoj. Do sada je ta subvencija iznosila 25%.

  – Sada idemo i korak dalje te će Osječko-baranjska županija od 1. siječnja 2021. godine u potpunosti subvencionirati prijevoz studenata vlakom, pa će oni s prebivalištem u našoj županiji bez obzira gdje studiraju imati potpuno besplatan prijevoz vlakom.”, rečeno je nakon jučerašnjeg sastanka. 

  11. listopada u poslijepodnevnim satima kreće prvi vlak studentske linije iz Osijeka za Zagreb, a 15. listopada u prijepodnevnim satima i prva vožnja niskopodnog vlaka od Osijeka prema Vinkovcima. Prvi je to korak u obnovi HŽ-ove flote za Slavoniju.

  1 komentar

  1. Pingback: Od 1. siječnja 2021. besplatan prijevoz studenata vlakom

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog