Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • ŽOK Osijek I, OK Čepin i MOK Mursa putnici na Državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih u Split

  Regionalno odbojkaško finale Slavonije i Baranje odigrano je u Slavonskom Brodu, a najbolje odbojkaške ekipe plasirale su se na Državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih u Split. U napetim utakmicama, u različitim kategorijama, plasman na državnu završnicu izborile su odbojkašice ŽOK Osijek I (2002. godište i mlađe) te OK Čepin (2005. godište i mlađe), a u muškoj konkurenciji najbolja je bila ekipa MOK Mursa (2005. godište i mlađi).

  Događanje je bilo organizirano u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH uz obaveznu dezinfekciju i registraciju.

  Nakon stanke u ožujku mnogobrojne manifestacije i turniri su momentalno otkazani i prebačeni na sljedeću godinu, tako da su Plazma Sportske igre mladih jedna od rijetkih svjetskih manifestacija koja je nastavila svoju sezonu. ”Nakon pauze uzrokovane Corona virusom, veseli me opet vidjeti djecu kako nastupaju, također sam prezadovoljan vidjevši koliko su djeci Igre nedostajale. Igre ćemo svakako dovesti do samog kraja, odradit ćemo sva natjecanja pa i samo finalno natjecanje u Splitu i nadam se međunarodno finale, istaknuo je Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

  Edukacija djece i mladih izrazito je važan segment Igara te na svojim događanjima djecu redovito educiraju i kroz kampanju u suradnji s Nacionalnim programom sigurnosti u cestovnom prometu te kroz kampanju ”Budi navijač, a ne razbijač”.

  Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori. Najuži organizacijski tim Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj broji 13 suradnika i 700 koordinatora i voditelja na terenu u statusu vanjskih suradnika koji godišnje organiziraju više od 250 kvalifikacijskih turnira u 10 Sportskih disciplina ( Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 30 jednodnevnih sportsko-eduakativnih događanja u sklopu Turneje radosti, državne završnice u Savudriji i Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

  1 komentar

  1. Pingback: ŽOK Osijek I, OK Čepin i MOK Mursa putnici na Državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih u Split

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog