Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uz ječam, pšenicu i uljanu repicu, Osatina grupa otkupljuje i slamu

  Kao što smo već javljali, na slavonskim poljima počela je žetva koja je ove godine u sjeni nastavka konorakrize.

  Među otkupljivačima ovogodišnjeg uroda pšenice, ječma i uljane repice je i Osatina grupa na čijim otkupnim mjestima je već počeo otkup, doznajemo od Danijele Reinspach , voditeljice Silosa.

  Da, počeli smo, evo kod nas intenzivno se u posljednja dva dana prima ječam, dok uljanu repicu i pšenicju očekujemo za vikend ili do srijede. Za uljanu repicu i pšenicu još nemamo otkupnu cijenu, to će biti poznato tek kada se zakose prvi otkosi kada će biti poznate pojedinosti, a za ječam mogu reći da plaćamo 90 lipa za kilogram umanjeno za troškove prijema. Svi uvjeti su izvješeni na našim otkupnim mjestima u Vođincima, Semeljcima, Mrzoviću, Slašćaku, Gorjanima, Josipovcu i Budimcima. Što se tiče ječma, prve analize kažu da je dobre kvalitete, čak iznimno dobre, hektolitar je preko 71, što nismo davno vidjeli na našim otkupnim mjestima, a što se tiče kvalitete uljane repice i pšenice – to ćemo vidjeti kada krenu prvi otkosi,” izjavila je voditeljica Silosa Osatina grupe.

  Osatina grupa otkupljuje i slamu za što, kako kaže voditeljica Silosa, vlada veliko zanimanje.

  „„Što se tiče slame nama su potrebne velike količine i danas kreću prve prese. Dakle, ječmena i pšenična slama i to po cijeni 40 kn za kvadratne i 25 kn za okrugle bale. Naravno, troškove baliranja i prijevoza snosi Osatina. Zanimanje je iznenađujuće dobro tako da krećemo danas i sutra na široko područje Slavonije, ne samo u Đakovštini, nego u tri županije; na brodsko područje, na područje Vukovarsko-srijemske županije i naravno ovdje u Osječko-baranjskoj županiji”, kaže Danijela Reinspach.

  Foto: Ustupljene fotografije

   

  1 komentar

  1. Pingback: Uz ječam, pšenicu i uljanu repicu, Osatina grupa otkupljuje i slamu

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog