Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovčani o koronavirusu: Od “To je bjelosvjetska prevara”…, “Ma, nemam se čega bojati” do “Sve je u božjim rukama” i “Sami smo si krivi”

  Nakon što je u posljednja tri dana pojava koronavirusa Đakovo ponovno dovela na naslovnice tiskanih medija i portala, ali i u udarne termine svih elektroničkih medija, zanimalo nas je što Đakovčani misle o pojavi Covida – 19 u gradu.

  Razmišljanja su vrlo zanimljiva i, kao što je i za očekivati, vrlo različita.

  To je bjelosvjetska prevara za koju ne znamo tko stoji iza nje, ali saznat će se”, energično nam odgovara jedna naša sugrađanka dodajući još odlučnije da se ne boji koronavirusa.

  Ne bojim se koronavirusa, to je normalna pojava koja se događa svagdje, za mene to nije ništa tako opasno, ovi gdje se pojavilo su zatvoreni i imaju svoj blok, a mi ako se bojimo, moramo paziti. Izolirani smo bili dobro i najedanput šok. Iskreno, to je za mene bio šok, najdanput Đakovo najgore…”, kaže jedan stariji sugrađanin kojega smo zatekli u društvu u blizini korza.

  Ma, nemam se čega bojati, malo se treba paziti, ali bitno je da u Đakovu nemamo mi obični smrtnici, a što ovi iz vana dođu i što nam donesu – e, to je. Ništa nema kod nas, sve je došlo iz vana kod nas, nije to đakovački proizvod, sve je to uvozno bez carine”, dodaje njegov sugovornik.

  Treba biti oprezan, bojazni ima, manje je ljudi, svaki dan sam u gradu, tu mi je radno mjesto na korzu,osjeti se odmah, panika je nekakva u gradu, ljudi opet nose maske, rukavice, treba, treba paziti, držati razmak i …sve je u božjim rukama”, kaže mlada majka koju smo s djetetom u naručju zatekli također na korzu.

  Pa, bilo je za očekivati i mislim da smo si sami krivi. Da smo se ponašali kako treba po propisima, možda ne bi došlo do toga, a ja nosim masku i zbog sebe i zbog drugih koji su mi u blizini i držim se pravila”, žustro nam odgovara umirovljenica u prolazu.

  omentara

  1. Pingback: Đakovčani o koronavirusu: Od “To je bjelosvjetska prevara”…, “Ma, nemam se čega bojati” do “Sve je u božjim rukama” i “Sami smo si krivi”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog