Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U prometu zaustavljeno 27 alkoholiziranih vozača

  U vremenu od 5. do 7. lipnja na području PU osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 27 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, a među njima su bila 22 vozača osobnih automobila i 5 vozača bicikla.
  Osim alkohola, evidentirano je još 228 prekršaja od čega 104 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, 22 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanje pod zabranom, 11 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 64 ostalih prekršaja.
  Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 6. lipnja, u 22,30 sati u Donjem Miholjcu kada je u nadzoru prometa zaustavljen 24-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja. Vozaču osobnog automobila utvrđena je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,08 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
  Jučer, 7. lipnja, u 4,15 sati u Šamačkoj ulici, u Osijeku u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozač je upravljao osobnim automobilom, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta (zbog neobavljenog liječničkog pregleda), utvrđena mu je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 1,83 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

  1 komentar

  1. Pingback: U prometu zaustavljeno 27 alkoholiziranih vozača

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog