Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Stožeri nastavljaju s radom, ali smanjenom dinamikom

  Načelnici gradskih i općinskih stožera civilne zaštite, odnosno 42 jedinice lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije danas su sudjelovali na sjednici Županijskog stožera civilne zaštite na kojoj se analizirao dosadašnji rad te dogovarale daljnje aktivnosti u sprječavanju širenja virusa COVID-19.

  Kako je uvodno rečeno, nakon tri mjeseca maksimalne angažiranosti svih stožera napokon se može reći da je ukupna situacija znatno povoljnija; već deset dana nema novooboljelih na koronavirus, u Kliničkom bolničkom centru Osijek kao regionalnom respiracijskom centru za cijelu Slavoniju i Baranju nema hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID-19, samo tri osobe su u samoizolaciji, život se sveukupno približio ranije normalnom.

  – Iza nas je jedinstveno iskustvo djelovanja u kriznoj situaciji kakva do sada nikada nije zabilježena, koja je obuhvatila gotovo sve države svijeta, s nizom nepoznanica te nije bilo ni malo jednostavno naći prave i brze odgovore kakve nam je trenutna situacija nametala. Danas možemo reći da smo na razini županije, kao i Hrvatske, uspješno radili, a sigurno i puno naučili. Između ostalog, potvrdilo se da je civilna zaštita bitan segment našeg društva, što će se ugraditi i u odredbe novog Zakona o civilnoj zaštiti u kojima će županijski stožeri dobiti veće ovlasti i autonomnost u donošenju odluka – rekao je načelnik Županijskog stožera Goran Ivanović te zahvalio svim članovima gradskih i općinskih stožera, ali i svim građanima na savjesnom postupanju u vrijeme epidemije. Naravno, stožeri nastavljaju s radom, ali smanjenom dinamikom.

  1 komentar

  1. Pingback: Stožeri nastavljaju s radom, ali smanjenom dinamikom

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog