Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Proširenje Doma za starije ovisi o iseljenju Centra za socijalnu skrb”

  Epidemija koronavirusa odgodila je planirano proširenje đakovačkog Doma za starije i nemoćne na prizemni dio zgrade koji već godinama koristi Centar za socijalnu skrb”, izjavila je gostujući u danšanjoj emisiji Izravno Branka Barna, ravnateljica Doma za starije.

  Centar za socijalnu skrb nalazi se u prostoru koji je u vlasništvu Doma za starije i nemoćne osobe, radi se o prostoru površine oko 500 četvornih metara koji želimo adaptirati u apartmane visoke kategorije gdje bi moglo biti smještno 20 korisnika. Što se tiče realizacije našeg plana proširenja doma, teško mi je nešto konkretnije reći zato što se u tom prostoru nalazi Centar za socijalnu skrb kojemu ćemo sada produžiti mogućnost korištenje tog prostora na tri mjeseca, uz obvezu ravnateljice Centra da u tom razdoblju pokuša pronaći adekvatan prostor na području grada Đakova. Taj prostor je naš i svakako će se inzistirati u skorije vrijeme da se taj prostor oslobodi”, pojasnila je ravnateljica Barna.

  Kaže da tu ideju podražava i osnivač, odnosno Osječko-baranjska županija.

  Naš župan je prilikom otvorenja novog dijela kuhinje Doma za starije i nemoćne osobe najavio proširenje Doma, a bila je nazočna i ministrica i državna tajnica i drugi gosti, i čuli su da je on rekao da je to jedan od projekata županije koji treba uskoro realizirati”, podsjetila je ravnateljica. Vrijednost investicije je od 2,5 do 3 milijuna kuna s opremom.

  Sredstava su jednim dijelom osigurana, ali ne u cijelosti, odnosno, do kraja godine bi se moglo početi s adaptacijom, sljedeće godine nastaviti i završiti adaptaciju, da bi se onda treću godinu išlo na opremanje. Mi nikada nemamo dovoljno sredstava da bi to riješili odjednom, a za početak sporno je iseljenje Centra za socijalnu skrb što ne ovisi o nama. Koliko ja znam, da je neki projekt prošao Centru i da bi oni do 2023. moguće i dobili novi prostor, a sada je pitanje gdje bi se njih smjestilo od ove godine do 2023.”, kazala je ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe.

  U Đakovčakom Domu za starije i nemoćne trenunto je smještno 240 korisnika, a na listi čekanja je, kako ističe ravnateljica Branka Barna, više od 1500 zainteresiranih.

  1 komentar

  1. Pingback: “Proširenje Doma za starije ovisi o iseljenju Centra za socijalnu skrb”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog