Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ispiti državne mature uz preporuke epidemiologa

  Testom iz hrvatskog jezika u ponedjeljak počinje državna matura. Bit će to prvi put nakon 16. ožujka da srednjoškolci ulaze ponovno u učionice, a ispiti ovogodišnje državne mature zbog koronavirusa odvijat će se uz poštivanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

  Iako je došlo do popuštanja mjera, mi ipak trebamo poštivati distancu od dva metra, voditi računa da se učenici ne okupljaju, organizirati ulazak u školu na više ulaza, učenici ne bi trebali ništa dirati, niti vrata, niti rukohvate do mjesta na kojemu pišu ispit državne mature, obavezno dezinficirati ruke na ulazu i izlazu iz zgrade, također izmjeriti tjelesnu temperaturu prije dolaska na državnu maturu, a profesori tamo gdje se ne može poštovati distanca od dva metra moraju imati rukavice i zaštitnu masku. U  učionici, odnosno ispitnom mjestu možemo maksimalno imati 9 učenika i u svakoj učinoci su i dva profesora; jedan je voditelj ispitne prostorije i jedan je dežurni nastavnik”, pojašnajva ravnatelj đakovačke Gimnazije Antuna Gustava Matoša u kojoj je ove godine 105 maturanata.

  Uputa je da se i prostorije u kojima će maturanti pisati ispite državne mature dezinficiraju i prije i poslije ispita, dodaje ravnatelj Mrkić.

  Preporuka je da bi svaki učenik trebao biti uvijek na istom ispitnom mjestu, ali je to nemoguće jer su pojedini učenici prijavljivali različite razine i onda ne mogu baš biti u istoj ispitnoj prostoriji, a pravilnik o državnoj maturi kaže da obavijest učenicima u kojoj ispitnoj prostoriji treba biti ujutro prije samog ispita. Dobili smo suglasnost da možemo ipak objaviti dan ranije da se djeca ne zadržavaju ispred škole, ne smiju se zadržavati u školi, ulaze u zgradu, pišu ispit i nakon završetka ispita našpuštaju zgradu”, objašnjava proceduru ovogodišnje „koronadržavne mature” ravnatelj đakovačke Gimnazije Zlatko Mrkić.

  Ispit državne mature podijeljen je u dva bloka; prvi blok je obvezni i završava 24. lipnja, a drugi blok je izborni i počinje 25. lipnja, a završava 3. srpnja. Objava rezultata je 13. srpnja, odnosno konačna objava je 20. srpnja.

  bty

  1 komentar

  1. Pingback: Ispiti državne mature uz preporuke epidemiologa

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog