Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovačkom Domu zdravlja oprema vrijedna 2,3 milijuna kuna

  Župan Ivan Anušić potpisao je danas ugovore o korištenju medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme s ravnateljima domova zdravlja s područja Osječko-baranjske županije i liječnicima koncesionarima u domovima zdravlja.

  Oprema je nabavljena u okviru projekta „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“.

  Projekt dostupnije primarne zdravstvene zaštite na području naše županije privodi se kraju, a danas potpisanim ugovorima domovi zdravlja i liječnici preuzimaju opremu ukupne vrijednosti 12,6 milijuna kuna. Preostali dio financijskog dijela projekta odnosi se na infrastrukturne radove, ugradnju dizala, prilaza za osobe s invaliditetom, uređenje i proširenje ambulanti te druge radove kojima je omogućen kvalitetniji rad liječnika te pružanje boljih usluga pacijentima”, rekao je župan Ivan Anušić.

  Vrijednost opreme koja je stigla u đakovački Dom zdravlja je oko 2,3 milijuna kuna, doznajemo od ravnatelja Bore Knezovića.

  Dom zdravlja je na poziv Županije nominirao prijedlog opreme koja bi mogla ući u taj natječaj „dostupnija primarna zdravstvena zaštita” vodeći računa što može proći i što bi nam trebalo. Oprema je već stigla, a dobili smo opremu za primarnu zdravstvenu zaštitu različite djelatnosti i ukupnoj vrijednosti oko 2,3 milijuna kuna. Za đakovčaku ginekologiju dobili smo najmoderniji, najnoviji 3D/ 4D ultrazvuk, četiri ultrazvuka smo dobili mimo toga za primarnu zdravstvenu zaštitu za naše liječnike koji su sada trenutno na specijalizaciji i koji će moći raditi dijagnostiku kako bi se smanjio pritisak na rentgen i odlazak , dobili smo dvije stomatološke stolice, dobili smo opremu za mjerenje gustoće kostiju na fizikalnoj terapiji, a bilo je tu još i druge opreme, EKG, i druge medicinske opreme za druge ordinacije…”, pojašnjava ravnatelj Knezović.

  Na naš upit ravntelj Knezović jkratko je prokomentirao i odluku o pripajanju đakovačkog Doma zdravlja Domu zdravlja Osijek, odnosno novoj ustanovi koja će se zvati Dom zdravlja Osječko-baranjske županije.

  Županija je vlasnik i ona vodi politiku, čuli ste prijedlog na Županijskoj skupštini, Skupština odglasala i ja tu nemam što komentirati, nije Dom zdravlja moj, Županija je vlasnik i osnivač, imaju ta prava, smatraju da će tako biti bolje …”, kratko je izjavio ravnatelj Knezović.

  O pripajanju domova zdravlja bit će riječi u sljedećoj emisiji „Izravno” u ponedjeljak u 13:30.

  Foto: OBŽ/ Arhiva RĐ

  1 komentar

  1. Pingback: Đakovačkom Domu zdravlja oprema vrijedna 2,3 milijuna kuna

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog