Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prodavači nezadovoljni zbog razmještaja klupa na gradskoj tržnici

  Zoran Vinković, bivši gradonačelnik i predstavnik Koalicije Srcem za Đakovo danas je s konferencije za novinare na gradskoj tržnici prenio  nezadovoljstvo prodavača zbog razmještaja klupa na gradskoj tržnici i kako je rekao, ignoriranja njihovih zahtjeva i potreba od strane gradonačelnika i gradske vlasti u odnosu na novi način rada u vrijeme pandemije.

  – Ja pozivam gradsku vlast da shvati da je ovo problem koji tišti ove naše sugrađane koji svoju djelatnost obavljaju ovdje na gradskoj tržnici i na taj način prehranjuju svoju obitelj, da im iziđu u susret. Ne radi se o tome da se ne trebaju poštivati mjere zaštite koje je preporučio Nacionalni stožer, nego prije svega se radi o tome da te ljude, a nezadovoljni su gotovo svi ovdje na gradskoj tržnici, od „tekstilaca”, OPG-ova, cvjećara.. Postoji velik dio gradske tržnice koji je prazan, a sami štandovi su nagurani u jedan mali, neadekvatan prostor za obavljanje tih vrsta djelatnosti na gradskoj tržnici, rekao je Vinković upozoroviši  da prodavači već sada trpe zbog pada prihoda, a u skoroj budućnosti može doći i do ukidanja njihovih radnih mjesta.

  – Podsjetit ću da je za vrijeme bivše gradske vlasti na ovome prostoru gotovo 70 obiteljskih gospodarstava dobilo certifikat o domaćoj proizvodnji, podsjetit ću i na onu akciju „kupujmo domaće, kupujmo đakovačko”, svega toga danas više nema, nstao je projekt natkrivene gradske tržnice, Grad je kupovao određene nekretnine diljem grada, zemljišta, po cijenama koje ne odgovaraju tržišnim cijenama, nemajući viziju što će biti s tim nekretninama, a ovdje jedan projekt, dakle ovo srce grada, propada, poručio je Vinković.

  Pozvao je gradonačelnika da uvaži zahtjeve prodavača.

  – S obzirom da je ovih nekoliko prodavača, obrta, OPG-ova, bilo već u zgradi Gradskog poglavarstva gdje su naišli na zatvorena vrata i hladnu vodu, pozivam ga da prihvati ove zahtjeve kako ne bi došlo do gašenja radnih mjesta.

  Dodao je da se prodavači boje javno govoriti, uplašeni su za svoje obrte i radna mjesta što, kako je rekao, dovoljno govori o antipoduzetničkoj klimi u ovome gradu. Zoran Vinković zaključio je  i da je  vrijeme za novi paket mjera pomoći gospodarstvu i građanima, pri čemu predlaže smanjivanje plaća gradskim dužnosnicima i ukidanje prireza.

  1 komentar

  1. Pingback: Prodavači nezadovoljni zbog razmještaja klupa na gradskoj tržnici

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog