Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Ova korona nam je pokazala što nam znače ta naša druženja, međuljudski susreti…”

  Iako je počelo popstupno popuštanje mjera uvedenih radi sprečavanja širenja koronavirusa, još uvijek su mnoge djelatnosti zaustavljene, pa tako i rad ustanova i udruga koje skrbe o osobama s teškoćama.

  Novom načinu rada prilagodila se i Terapijska radionica svetog Josipa koja djeluje pri Domu duhovne pomoći Milosrdnih sestara svetog Križa. Naime, prema preporuci nadležnih tijela, prestala su redovita tjedna okupljanja polaznika te radionice i njihovih roditelja.

  Naravno da su nam svima teško pale ove mjere koje su donesene da se ne smijemo družiti, jako nam je teško palo to što nemamo radionice. To je tako iznenada došlo da se nismo uspjeli ni razići na način na koji bismo to željeli nego sam samo javila da više nema druženja do daljnjeg. Teško im je jako, pogotovo stoga što je vrijeme lijepo, puno njih su sami s roditeljima, jako im fali to druženje, nedostaje im taj razgovor njihov, fali im puno toga, ali i oni nedostaju nama ovdje u dvorištu Betanije, meni, sestri Rastislavi. Iako je mir ovdje, lijepo ptice pjevaju, cvijeće cvjeta, ali hvali ona druga strana, ljepota njihova smijeha, pjesme, razgovora, pozdravljanja već s kapije…, sada toga više nema, tu sada nitko ne dolazi jer su takve preporuke i moramo to poštivati”, pojašnjava sestra Marija Klara ozračje u dvorištu Betanije bez polaznika Terapijske radionice.

  No, iako nema okupljanja, nisu prestali kontakti s polaznicima radionice, dodaje sestra ističući da je zahvaljujući tehnologiji ipak u vezi s njima.

  I mi pokušavamo virtualno komunicirati, nazivamo se, razgovaramo preko kamerica i maksimalno koristimo tu tehniku koju imamo, bilo je jako puno rođendana u četvrtom mjesecu pa sam ih sve nazivala u ime radionice, čestitala, slala poruke, fotografije praznog dvorišta koje ih čeka… Ova korona nam je pokazala, sada to tek vidimo, što nam znače ta druženja, što nam znače ti međuljudski, naši susreti i ja se nadam da to neće tako brzo izblijediti, da će to ostati malo duže vrijeme, ta čežnja za prijateljima, za druženjem, za ljudskom blizinom. Znači, mi komuniciramo, ali to je sve na daljinu, pogotovo ta djeca jer jednostavno njihova komunikacije je ne toliko govor koliko zagrljaj”, kaže sestra Marija Klara.

  Dodaje da je teško predvidjeti kako će se ova pandemija koronavirusa odraziti na budići rad Terapijske radionice svetog Josipa, ali, kako kaže, osim što je obustavila uobičajena druženja, pandemija je ipak donijela i nešto dobro.

  Zbližila je puno nas i u biti osjetili smo što znači sloboda, da je sloboda veliki dar koju nismo imali, dva ili tri tjedna smo bili kao gušteri, kao ptice u kavezu i nema nikuda, i treba zhavaljivati Bogu na tome svemu što smo ovo vrijeme imali. Evo, i mi sestre molimo se i zahvaljujemo Bogu na svemu ovome, i mi u zajednicama smo se jako lijepo i više se i zbližili, imale više vremena jedna za drugu, imali jednostavno vremena za sebe, hvala Bogu”, zaključuje sestra Marija Klara očekujući skori početak ponovnog druženja s polaznicima Terapijske radionice svetog Josipa u dvorištu Betanije.

  Opšrinije o ovoj temi bit će riječi u današnjoj emisiji Nevenovci u 18 sati.

  omentara

  1. Pingback: “Ova korona nam je pokazala što nam znače ta naša druženja, međuljudski susreti…”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog