Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Krenuo javni linijski prijevoz; u autobusima tek po dvoje – troje putnika

  Ovoga tjedna nastupio je i treći val popuštanja epidemioloških mjera, pa je tako uspostavljen i javni županijski međužupanijski autobusni prijevoz. Đakovački Autobusni kolodvor uključen je s dvadesetak dolazaka i odlazaka dnevno, od kojih su tri prema Zagrebu, doznajemo od Branka Štivičića, direktora Prometnog sektora Arrive Hrvatska.

  – Iz Đakova autobus za Zagreb polaze u 5,10; 10,40 I 14,40, a iz Zagreba u 10,00, 17,00 i 19,40 I to smo izabrali kao najfrekventnije polaske i  na taj način smo povezali Slavoniju sa Zagrebom obratno. Održavamo i linije prema Osijeku te lokalne linije, uglavnom radi prijevoza radnika, jer učenici i studenti još uvijek ne putuju. Ovih prvih dana frekvencija prometa  izrazito je slaba, u prosjeku pet putnika prema Osijeku, a na lokalnim linijama 2-3 putnika, kaže Štivičić.

  Javni linijski prijevoz još uvijek se, dodaje,  stidljivo koristi jer su ljudi oprezni i u strahu od širenja epidemije. Situacija se pozorno prati i postupa u skladu sa svim preporučenim javnozdravstvenim mjerama, pa je tako na ulazu u autobus obvezna dezinfekcija ruku, a putnici su dužno nositi maske i po želji rukavice, dok je za vozače propisana obveza nošenja maski i rukavica. Putnicima je preporučeno da što više koriste online kupovinu voznih karata. Po završetku vožnje, vozila se temeljito dezinficiraju, osobito rukohvati i nasloni za glavu. Putnici obvezno koriste tkzv. kružni tok, odnosno ulazak je obvezan na prednja, a izlaz na zadnja vrata. Održava se i socijalna distanca, pa je raspored sjedala postavljen u cik-cak, što znači da, primjerice, autobus za Zagreb sa 50 sjedala smije primiti samo 21 putnika.

  – Sve to veliki je problem i trošak prijevoznicima, te udar na rentabilnost, no, zaštita vozača i putnika je na prvom mjestu i  mjere će se u cijelosti poštovati, a situacija će se pratiti iz dana u dan, zaključuje Štivičić.

  Jednako kao i  autobusi, epidemiološkim mjerama prilagođen je i  sam prostor Autobusnog kolodvora uz fizičke pregrade i  dezinfekciju, a radno vrijeme je od 6,30 do 15,30 radnim danom, od 7,00 do 14,00 subotom te od 10,00 do 15,00 sati nedjeljom.

  1 komentar

  1. Pingback: Krenuo javni linijski prijevoz; u autobusima tek po dvoje – troje putnika

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog