Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Četiri novopozitivna na COVID 19, čekaju se upute za otvaranje dječjih i sportskih igrališta

  Ukupni broj zaraženih Covidom 19 u Osječko-baranjsoj županiji popeo se na 129, a četiri novozaražene osobe u protekla 24 sata su s valpovačkog područja  (Marjančaci, Gat),  izvijestio je na konferenciji za novianre načelnik Županijskog stožera Goran Ivanović.

  Testirane su ukupno 83 osobe, a četvero novozaraženih su kontakti prije oboljelih osoba tako da se radi o poznatom krugu, odnosno izvoru. Zaraženo je ukupno 129 osoba, a izliječno ih je 93, broj preminulih i dalje je 8, a hospitalizirano je 10 osoba u KBC-u Osijek, dok j eu samoizolaciji 157 osoba”, pojasnio je Ivanović naglasivši da nije bilo kršenja mjera samoizolaciji niti osoba bez propusnica.

  Načelnik Županisjkog stožera civilne zaštite najvio je da se do kraja dana očekuju upute Nacionalnog stožera o otvaranju dječih i sportskih igrališta od sutra, no upozorio je da je i dalje potreban oprez, odnosno smanjen socijalni kontakt te izbjegavanje većeg okupljanja.

  I dalje u Osječko-baranjskoj županiji imamo pozitivinih pa stoga nije vrijeme za opuštanje”, poručio je Ivanović.

  Što se tiče onih koji dolaze iz drugih država i prelaze granicu uz propusnicu od 72 sata, oni moraju napraviti PCR test, odnosno moraju imati potvrdu da su u posljednja 24 sata testirani i da im je nalaz negativan, a PCR test nije potrebno učiniti ako će se ostati u samoizlaciji 14 dana”, rekao je načelnik Županijskog stožera civilne zaštite najavivši da će u srijedu na konferenciji za novinare biti i ravnatelj KBC-a Osijek koji će govoriti o normalizaciji rada te ustanove, odnosno načinu organiziranja pregleda i zahvata koji su zbog pandemije bili otkazani ili odgođeni.

  1 komentar

  1. Pingback: Četiri novopozitivna na COVID 19, čekaju se upute za otvaranje dječjih i sportskih igrališta

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog