Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sedam novozaraženih, 528 u samoizolaciji, problemi s propusnicama

  U Osječko-baranjskoj županiji,  od 90 testiranih u posljednja 24 sata, sedam je novozaraženih koronavirusom,  ukupni broj oboljelih je  81, a svi novozaraženi bili su u samoizolaciji, rekao je župan Ivan Anušić na današnjoj konferenciji za medije Županijskog stožera civilne zaštite.

  „Od 81 zaraženih, 30 je hospitalizirano, šest je na respiratoru, a 528 osoba je u samoizolaciji i njih se intenzivno testira”, pojasnio je župan rekavši da i dalje imamo linearni rast zaraženih, kao i u cijeloj Hrvatskoj, što „nas poziva da i dalje poštujemo mjere socijalnog distanciranja, korištenje zaštite i druge preporuke Nacionalnog i Županijskog stožera”.

  Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece izvijestio je o samo jednom kršenju samoizolacije u protekla 24 sata, te o deset otkrivenih nepravilnih propusnica od ukupno 5. 757 kontroliranih osoba u prometu.

  Hrvatskim građanima u inozemstvu koji za uskrsne blagdane planiraju put u Hrvatsku savjetovao je da dobro razmisle o tome jer će morati provesti u samoizolaciji 14 dana.

  Isto tako, pojasnio je da za kretanje unutar Hrvatske, odnosno onima koji se vraćaju u svoje mjesto prebivališta ne treba propusnica.

  S obzirom na činjenicu da je veliko zanimanje za izdavanje e-Propusnica te da one predstavljaju veliki problem osobama koje se služe internetom, župan Anušić se založio za to da se omogući izdavanja i dosadašnjih „papirnatih” propusnica.

  Ravnatelj KBC-a Osijek dr. Željko Zubčić kazao je da ta ustanova od ponedjeljka preuzima uzorke za testiranje na COVID 19 iz svih pet slavonskih županija, odnosno iz devet slavonskih bolnica.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog