Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udruga Život traži otvaranje tržnica za primarne proizvođače

  Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske „Život” uputila je dopis članovima Nacionalnog stožera civilne zaštite u kojem, podržavajući sve preporuke vezane uz koronavirus, traže otvaranje tržnica.

  Radi velikih problema i gubitaka koje sada imaju obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja plasiraju svoje prehrambene proizvode na tržnicama, te također zbog nadolazećeg blagdana Uskrsa, Udruga Život traži HITNO OTVARANJE TRŽNICA ZA PRIMARNE PROIZVOĐAČE.

  Općine i gradovi trebaju uložiti i osigurati rad tržnice na sličan način kao što rade trgovine. Za tu svrhu trebaju ograditi tržnice tako da je ulaz u tržnicu na jednom ili maksimalno dva mjesta gdje trebaju osigurati nadzor ulaza i dezinfekciju.

  Trebaju osigurati prodajna mjesta samo za primarne proizvođače bez trgovaca i tako smanjiti broj prodajnih mjesta. Prodajna mjesta treba organizirati tako da se prodaje samo u svakom drugom redu.

  Ako je broj primarnih proizvođača veći od broja prodajnih mjesta, kada se ukine svaki drugi red za prodaju, treba organizirati prodaju po principu par-nepar, odnosno tako da se broj prodavača raspodjeli u dvije grupe koje bi se izmjenjivale”, predlažu iz Udruge Život.

  1 komentar

  1. Pingback: Udruga Život traži otvaranje tržnica za primarne proizvođače

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog