Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Razvojni kapitalni projekti nisu stali

  O poljoprivrednim potencijalima Osječko-baranjske županije bilo je riječi na jučerašnjem radnom sastanku organiziranom u velikoj dvorani Fakulteta agrotehnoloških znanosti u Osijeku gdje su se predsjednik Vlade Andrej Plenković, župan Ivan Anušić i ministrica poljoprivrede Marija Vučković sastali s predstavnicima tvrtki koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, predstavnicima Sveučilišta u Osijeku, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Hrvatske poljoprivredne komore, Hrvatske gospodarske komore, Poljoprivrednog instituta Osijek, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti te udruga svinjogojaca, govedara i voćara.
  – Razmijenili smo mišljenja o svemu onome što Vlada radi u pogledu poljoprivrede i ruralnog razvoja. Mislim da smo u svom mandatu donijeli niz kvalitetnih rješenja, imali vrlo značajan proračunski okvir za poljoprivredu te provodili aktivne mjere. Današnji dijalog smo iskoristili da bi napravili jednu pravu sintezu, možemo reći i socioloških i demografskih karakteristika Slavonije danas, odnosno cijelog istoka Hrvatske. Prijedlozi i inicijative koje smo čuli od naših partnera u Osijeku zasigurno će se doprinijeti budućoj aktivnoj politici poljoprivrede – rekao je premijer nakon sastanka.
  – U situaciji pandemije postali smo svjesniji važnosti poljoprivrednog resora, a naša je županija najveći poljoprivredni proizvođač u Hrvatskoj. Zadovoljan sam sastankom koji smo održali s predstavnicima Vlade i ministarstva, poljoprivrednim tvrtkama, udruženjima i drugim važnim dionicima u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji s našeg područja. Revitalizacija cijele Slavonije nam je svima primat i nadam se da ćemo nastaviti ovim tempom realizaciju svih projekata kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem s posebnim naglaskom na osnaživanje poljoprivredne aktivnosti na našem području – rekao je župan Anušić.
  Jučerašnji posjet predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i članova Vlade čiji su resori od iznimne važnosti za razvoj istoka Hrvatske, a tijekom kojega je potpisan i ugovor u nastavku izgradnje autoceste A5, pokazatelj je da, unatoč pandemiji koja nije zaobišla ni Hrvatsku, razvojni i kapitalni projekti nisu stali. Nastavak njihove realizacije od iznimne je važnosti za Osječko-baranjsku, ali i druge slavonske županije s ciljem ravnomjernog razvoja svih krajeva Hrvatske, navodi se u županisjkom priopćenju.

   

   

  Foto:OBŽ

  1 komentar

  1. Pingback: Razvojni kapitalni projekti nisu stali

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog