Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Podizanje vinograda na školskom dobru u Trnavi

    Iako se u školama nastava odvija na daljinu, u strukovnim školama kakva je Srednja strukovna škola Antuna Horvata, postoje aktivnosti koje se moraju obaviti, prvenstveno iz područja poljoprivrede, nažalost bez učenika. U tijeku je sjetva na školskom poljoprivrednom dobru Ivandvor, gdje je u sklopu ekološke proizvodnje na više od 40 hektara ranije posijan pir, pšenica i uljana repica, a uskoro će se  sijati ekološka bundeva.

    Na školskom imanju u Trnavi, kupljenom prošle godine, proteklog vikenda su nastavnici škole dragovoljno, predvođeni voditeljem imanja Ivanom Išasegijem, poštujući sve propise, obavili podizanje vinograda od preko 1600 sadnica, doznajemo od ravnatelja Mirka Ćurića.

    “Ovaj važan posao odrađen je u sklopu priprema za rad Regionalnog centra kompetentnosti iz područja Turizma i ugostiteljstva, u kojem je Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo partner Ugostiteljskoj školi iz Osijeka. U prekrasnom objektu na ulazu u Trnavu bit će smješten regionalni centar za eno-gastronomiju, koji će biti opremljen sredstvima Europske unije, a škola već od ranije posjeduje značajnu opremu za proizvodnju vina, nabavljenu sredstvima Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.  Ovaj će centar, osim edukativne uloge imati važnu gospodarsku funkciju, kao i funkciju revitalizacije potencijala trnavačkog kraja. Osim u Trnavi, Regionalni centar kompetentnosti razvijat će se i u prostorima škole gdje će se urediti praktikumi u kojima će razvijati tradicijska kuhinja našega kraja”, kaže ravnatelj Mirko Ćurić.

    Foto: Strukovna škola

    1 komentar

    1. Pingback: Podizanje vinograda na školskom dobru u Trnavi

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog