Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nema novozaraženih, stigle upute za prijevoz putnika autobusima

  Na području Osječko-baranjske županije tijekom protekla 24 sata testirana je 101 osoba, u Kliničkom bolničkom centru Osijek 87 i u Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije 14. Svi su testirani uzorci negativni te je i dalje broj oboljelih od koronavirusa na području naše županije 115.

  Nakon jučerašnjih 11, danas je još jednoj oboljeloj osobi drugi test za redom pokazao da nema prisutnosti virusa u organizmu pa je do sada od koronavirusa na području Osječko-baranjske županije izliječeno 53 osobe. Ni danas ne bilježimo nove smrtne slučajeve uslijed koronavirusa, a u Respiracijskom centru KBC-a Osijek nema pacijenata.

  U samoizolaciji se nalazi 157 osoba, što je za 3 manje nego jučer. Nema novih kontakata kao ni novih osoba koje su zbog dolaska iz inozemstva stavljeni u izolaciju. Građani Policijskoj upravi osječko-baranjska nisu prijavili ni jednu sumnju na kršenje samoizolacije, a policija je samoinicijativno obišla 11 osobe i sve su osobe poštivale propisane mjere samoizolacije.

  Propusnice su se pregledavale na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Od 4.069 kontroliranih građana na ulazima i izlazima iz Osječko-baranjske županije samo jedna osoba nije imala valjanu propusnicu i njoj je prolaz onemogućen.

  Nacionalni stožer donio je preporuku za rad u djelatnosti prijevoza putnika u autobusima za vrijeme trajanja epidemije koronavirusom. Preporuke uključuju redovno čišćenje i prozračivanje unutrašnjosti prijevoznog sredstva (autobusa) prije vožnje i nakon vožnje.
  Preporučuje se postavljanje fizičke barijere između vozačkog mjesta i putnika (od pleksiglasa ili slično), a ne bude li to moguće, prvi red sjedala iza vozača neće se koristiti za prijevoz putnika.
  Broj i raspored putnika u sjedalima je takav da omogućava propisani razmak između njih. Treba sjediti jedna osoba u redu, na način da sjede naizmjence na sasvim lijevom i sasvim desnom sjedalu. Ako je moguće, preporučljivo je da putnici koriste zaštitne maske, ako im ne smeta disanju zbog zdravstvenog stanja. Za vrijeme vožnje koristite prozračivanje unutrašnjosti autobusa ventilacijom. Ako vremenske prilike i temperatura to dozvoljavaju, tijekom vožnje potrebno je otvoriti prozore, a izbjegavati korištenje klimatizacijskih uređaja ili grijanje.
  Kod naplate karata treba poticati plaćanje karata beskontaktnim karticama ili online kupnju, a ako se koristi klasično kartično plaćanje ili gotovina, treba dezinficirati ruke nakon plaćanja.

  Stožer je donio i druge preporuke koje se odnose na popuštanje dosadašnjih mjera, a nalaze se na stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog