Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Traže interventni otkup za sve poljoprivredne proizvode koje je teško staviti na tržište

  U sklopu mjera pomoći gospodarstvu, ministrica poljoprivrede Marija Vučković najavila je interventni otkup oko 500 tisuća litara mlijeka kao pomoć malim mljekarama s problemima uzrokovanih koronavirusom.

  Jesu li mljekari jedini kojima treba pomoć, pitali smo Matiju Brlošića

  Sigurno da je dobro   interventni otkup, krenulo se s mlijekom, a ja se nadam da to neće biti zadnje. Dakle, to je pomoć onim obiteljskim gospodarstvima koji nemaju organizirani otkup mlijeka, ali imamo i problem u cijelom stočarstvu sa predajom stoke jer trenutno potražnje baš puno ni nema i tu bi također trebalo napraviti interventni otkup svega onoga što imamo u poljoprivredi. Treba napraviti popis, iz toga izvući što je višak i staviti na tržište RH i doista malo razmisliti je li nam potrebno sve ono što se uvozi. Nadam se da to neće biti zadnja mjera, mlijeko – to je dobro, ali treba i otkup junadi, teladi, svinja – to je ono što će također trebati napraviti interventni otkup, a već se sad trebamo pripremati i za dolazak pšenice jer će vjerojatno i tu država trebati intervenirati”, kazao je Brlošić.

  Osim toga, u ovoj situaciji, kako kaže Brlošić, treba pod hitno isplatiti i poticaje.

  Treba pod hitno isplatiti sve potpore i bilo bi dobro da se oni isplate u punom iznosu jer vidimo da država sada, kada su neki sektori u problemima mjesec dana, i njih se isplaćuje odmah i njima se odmah pomaže, a nama je, dakle, potpora mogla biti plaćena još u dvanaestom mjesecu”, tvrdi Brlošić ističući da se interventni otkup treba organizirati za sve poljoprivredne proizvode koje je u ovoj situaciji teško staviti na tržište.

  Dakle, radi se o svim poljoprivrednim proizvodima koje je teško staviti na tržište, sve bi to država trebala urediti i dati prioritet svim domaćim poljoprivrednim proizvodima”, zaključio je Brlošić ističući da će poljoprivrednici inzistirati na tome.

  Sada je pravo vrijeme da se shvati koliko je važno imati domaću proizvodnju hrane”, konstatirao je Brlošić komentirajući najavljeni interventni otkup mlijeka.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog