Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Županijski stožer CZ: “U OBŽ nema novozaraženih, cilj je smanjiti paniku i kretanje”

  U Hrvatskoj raste broj oboljelih od koronavirusa, a ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da je devet novih slučajeva pa se tako broj oboljelih popeo na 65. Istodobno, ozdravile su četiri osobe.

  U Osječko-baranjskoj županiji u odnosu na jučerašnjih sedam, nema novozaraženih, svih 16 jučerašnjihnalaza je negativno, a danas je na analizu poslano nova 24 uzorka, rečeno je na konferenciji za novinare Županisjkog stožera civilne zaštite.

  Župan Ivan Anušić konstatirao je da situacija nije eskalirala, da je sve pod kontrolom i pozvao je i dalje na odgovorno ponašanje i poštivanje donesenih preporuka.

  Nema potrebe za nikakvom panikom, nema potrebe za ogromnom kupovinom i kupovinom stvari koje nam neće trebati. J er na taj način širimo paniku bespotrebno, situacija je pod kontorom i trebamo se jednostavno nastaviti ponašati kako se dosad ponašamo”, rekao je župan naglasivši da Hrvatska može biti primjer ostalima.

  Županijski zavod za javno zdravstvo obradio je sve koji su bile u kontaktu sa zaraženima, a od jučer je obrađeno 179 osoba, rekao je dr. Karlo Kožul.

  Svi su pod nadzorom, a 173 ih je u samoizolaciji, od kojih su neki i iz drugih mjesta, nadamo se da se bolest neće širiti, provode se sve preventivne mjere i ako se nastavimo ovako ponašati kao dosad svi skupa bit ćemo i dalje u ovako mirnoj situaciji”, rekao je Kožul.

  KBC Osijek u potpunosti je spreman za nove situacije i tome je sve podređeno, kazao je ravnatelj Željko Zubčić naglasivši da će pod kontrolom, odnosno u samoizolaciji biti i jedan djelatnik KBC-a Osijek koji je vraćen iz KB Dubrava.

  Načelnik Policijske uprave Osječko-baranjske Ladislav Bece izvijestio je da je od jučer zaprimljeno 19 dojava o kršenju samoizolacije, odnosno da ih je nakon provjere utvrđeno 4, dvije osobe u Osijeku i dvije u Našicama, i da će te osobe biti sankcionirane , a kazne se kreću od 8.000 kuna.

  Za vozače teretnih kamiona koji dolaze iz zemalja visokog rizika organizirana je karantena, rečeno je također na konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite čiji predsjednik Goran Ivanović je pozvao na odgovorno i ozbiljno ponašanje svih. Pohvalio je reakciju čelnika Ernestinova i Antunovca zbog čega je izbjegnuto širenje zaraze.

  Ovim mjerama koje će danas biti poslane jedinicama lokalne samouprave cilj je smanjiti paniku i kretanje, a riječ je o pet mjera, odnosno preporuka, jer nismo u izvanrednom stanju, građanima, općinama i gradovima, poslodavcima, ugostiteljima i trgovcima. Moramo smanjiti ovo ludilo koje vlada kada su u pitanju trgovački centr. i Ne borimo se protiv gladi, nego protiv koronavirusa”, konstatirao je predsjednik Županijskog stožera civilne zaštite.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog