Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kome se javiti u slučaju sumnje u zarazu?

  Obavijest Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije:

  Kome se javiti u slučaju sumnje na zarazu

  S obzirom na novonastalu situaciju vezanu uz koronavirus, brojni se stanovnici Osječko-baranjske županije pitaju kome se javiti prilikom sumnje na zarazu. Ovisno o situaciji – različiti su kontakti i ustanove kojima se građani javljaju.

  U nastavku se nalaze preporuke nacionalnog i županijskog Stožera.

  Posebne ambulante za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa u Domovima zdravlja Osijek, Đakovo, Beli Manastir i Našice (Đurđenovac) rade tijekom 24 sata.

  Brojevi telefona posebnih ambulanti nalaze se na Internet stranici Osječko-baranjske županije na linku: https://tinyurl.com/vtyyqjj

  U posebne ambulante ili nadležnom liječniku obiteljske medicine radi upute o daljnjem postupanju TELEFONOM se javljaju sljedeće osobe:

  • Koje imaju simptome odnosno kašlju, imaju povišenu temperaturu, kratak dah ili osjećaj slabosti
  • Koje su unazad 14 dana boravile u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom, bez obzira na to imaju li simptome ili ne

  Epidemiologu Zavoda za javno zdravstvo na broj telefona 031/ 225-717 javljaju se SAMO osobe:

  • Koje su bile u IZRAVNOM kontaktu sa zaraženim osobama

  KBC Osijek

  • Vrši prijem potencijalnih bolesnika ISKLJUČIVO na preporuku epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo
  • Osobe koje nije uputio Zavod za javno zdravstvo neće biti primljeni u bolnicu

  Hitna medicinska pomoć

  • Vrši prijevoz osoba sa sumnjom na koronavirus prema nalogu Zavoda za javno zdravstvo s medicinskim osobljem s adekvatnom zaštitom od korona virusa. Nakon transporta se vrši kompletna dezinfekcija ljudi, opreme i vozila.
  • Ako bolesnik koji se nalazi u samoizolaciji pozove Hitnu medicinsku pomoć i ne prijavi da se nalazi u samoizolaciji te Hitna medicinska pomoć izađe na intervenciju bez zaštitne opreme, dovodi u rizik medicinski tim koji se može zaraziti koronavirusom te nakon intervencije mora 14 dana u izolaciju. Time se ugrožava zdravlje medicinskog osoblja, smanjuju kapaciteti medicinskog osoblja te narušava redovna djelatnost zbrinjavanja drugih životno ugroženih pacijenata. Osoba koja je zatajila samoizolaciju bit će sankcionirana.

  Poštovani stanovnici Osječko-baranjske županije pozivamo vas i dalje na odgovorno ponašanje i pridržavanje preporuka i mjera zaštite koje su naložili županijski i nacionalni Stožeri. Nitko od nas u ovome nije sam, čuvajmo i sebe i druge. Sve potrebne informacije možete dobiti na Internet stranici Osječko-baranjske županije kao i na broju 112.

  Danas je Vlada Republike Hrvatske pokrenula Internet stranicu www.koronavirus.hr na kojoj možete pratiti sve aktualne i važeće upute, preporuke i mjere koje se odnose na zdravlje, prevenciju i svakodnevni život.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog