Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U OBŽ 26 zaraženih, nekoliko liječnika KBC-a u samoizolaciji, župan najavio strogo kažnjavanje širenja lažnih vijesti

  Dvadeset i šest zaraženih, od kojih dvoje na respiratoru, nekoliko liječnika KBC-a u samoizolaciji nakon proboja virusa u bolnički sustav, te problem sa širenjem panike i lažnih vijesti preko društvenih mreža, rezime je aktualnog stanja u Osječko-baranjskoj županiji kada je riječ o borbi protiv širenja zaraze koronavirusom, a o ozbiljnosti situacije govori i najavljeni današnji dolazak ministra zdravstva u Osijek.

  Ponukan neodgovornim ponašanjem pojedinaca, župan Ivan Anušić na današnjoj je konferenciji za novinare najavio strogo kažnjavanje svih onih koji pridonose širenju panike, nervoze i lažnih vijesti.

  To je, kako je konstatirao, kazneno djelo i nadležne institucije preuzimaju takve slučajeve.

  I pored porasta broja zaraženih situacija je i dalje pod kontrolom, tvrdi župan Anušić, a doktorica Ljiljana Perić pojasnila je da je do proboja koronavirusa u bolnički sustav došlo preko dvoje teško oboljelih pacijenata od kojih je jedna žena završila na respiratoru.

  „Prošli su trijažu i epidemiološki podaci nisu ukazivali na koronavirus, no daljnja obrada utvrdila je da su koronapozitivni”, pojasnila je šefica Klinike za infektologiju naglasivši da se takve situacije u ovakvim epidemijama i pandemijama događaju i u drugim bolničkim sustavima.

  S obzirom na to da je sve veći broj testiranih sljedećih dana se očekuje i daljnji porast novozaraženih, kazao je Zlatko Pandžić, a uskoro će se testiranja obavljati i u samom KBC-u.

  Epidemiolozi zasad uspijevaju pod kontrolom držati kontakte svih zaraženih, što je i od presudne važnosti, pojasnio je dr. Karlo Kožul.

  U samoizolaciji je od jučer 991 osoba, a policija je u protekla 24 sata otkrila šest kršenja te mjere. Isto tako, kako je rekao načelnik PU Ladilsv Bece, jučer je utvrđeno 20 osoba koje su se kretale bez propusnice. Od danas nitko bez propusnice neće moći napustiti svoje prebivalište, kategoričan je bio Bece.

  Na konferenciji za novinare Županisjkog stožera civilne zaštite rečeno je također da je u Osijeku, uz postojeće kapacitete u Kliničkom bolničkom centru, pripremljeno još 200 kreveta za oboljele koji će biti u funkciji bude li to potrebno. Ti su kreveti u Gradskom vrtu.

  Lokalnim stožerima sugerirano je da crkve i dalje ostanu otvorene, a načelnik Stožera Goran Ivanović posebno je upozorenje uputio ugostiteljima koji na, kako je rekao, zadnja vrata puštaju goste.

  „Nemojte raditi to što radite, znamo da otvarate zadnja vrata i znamo da primate određene goste o da određeni ugostiteljski objekti na području Osijeka i okolice rade. Nemojte to više činiti, time sebi stvarate probleme, imamo dojave o tome, nemojte dovesti u pitanje svoju djelatnost nakon što ovo sve prođe”, znakovito je poručio načelnik Stožera.

  Današnju konferenciju za novinare župan Anušić zaključio je još jednom najavom strogih kazni i sankcija prema svima onima koji ne poštuju odluke Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite.

  „Ono što je u ovakvim izvanrednim situacijama ključno, a to su kazne, restrikcije i najstrože moguće kazne”, poručio je župan svima koji namjero šire lažne vijesti, ali i svima drugima koji svojim aktivnostima negativno pridonose situaciji u kojoj se nalazimo.

   

   

  1 komentar

  1. Pingback: U OBŽ 26 zaraženih, nekoliko liječnika KBC-a u samoizolaciji, župan najavio strogo kažnjavanje širenja lažnih vijesti

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog