Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Smanjimo aktivnosti, ali ne zaustavimo život”

  U Osječko-baranjskoj županiji nema zasad novo zaraženih koronavirusom, rekao je na konferenciji za novinare nakon današnje sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije dr. Željko Zubčić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Osijek.

  „Sedam je dosad zaraženih od kojih šest bez simptoma i jedan s povišenom temperaturom, a stiglo je i pet negativnih nalaza koje smo jučer poslali. Na nalizi je još 13 uzoraka čije rezultati bi trebali biti poznati večeras”, kazao je dr. Zubčić.

  Dr. Domagoj Drenjančević, voditelj Odjela za kliničku mikrobiologiju najavio je da ć e uskoro biti omogućeno testiranje na koronavirus i u Osijeku

  Preventivnim mjerama koje se poduzimaju namjera je ne zaustaviti život, rekao je predsjednik Stožera dožupan Goran Ivanović.

  „Preporuka Nacionalnog stožera je „ne zaustavimo život” , to je vrlo, vrlo bitno, smanjimo aktivnosti na najmanju moguću mjeru, zatvaranje svega što se zatvoriti može ovoga trenutka nije opcija koju će primijeniti Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije”, konstatirao je dožupan Ivanović.

  Sukladno preporukama Ministarstva zdravstva i pokretanja III. faze borbe protiv epidemije, KBC Osijek od danas prima samo hitne pacijente i ta je ustanova određena kao respiratorni centar za ovaj dio Hrvatske u slučaju širenja zaraze.

  Na konferenciji za novinare rečeno je da policija vrši nadzor osoba kojima je određena samoizolacija, a takvih je 435 i njihova imena su u policijskom informacijskom sustavu radi lakše kontrole. Jučer je, naime, bilo 8 dojava o kršenju samoizolacije od kojih je samo jedna bila stvarna i ta će osoba biti sankcionirana.

  Doktor Karlo Kožul, iz Županijskoj zavoda za javno zdravstvo, naglasio je da su sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim stavljene u samoizolaciju.

  O toj temi bit će riječi i u današnjoj emisiji “Izravno” u 13:30, a gost je  prof. dr. Domagoj Drenjančević, voditelj Odjela za kliničku mikrobiologiju KBC Osijek.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog