Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Šest je novozaraženih u OBŽ i taj broj raste očekivanim slijedom, a u samoizolaciji je i 86 djelatnika KBC-a Osijek”

  Šest je ovozaraženih u Osječko-baranjskj županiji i sada je ukupan broj 32 i taj broj raste očekivanim i normalnim slijedom, a za usporavanje širenja zaraze nužno je i dalje strogo primjenjivati donesene mjere pa je župan Ivan Anušić i s današnje konferencije za novinare Županijskog stožera civilne zaštite pozvao na disciplinu.

  „Ogroman problem mogu napraviti oni koji se ne pridržavaju mjera samoizolacije”, upozorava župan Anušić.

  Tri su pacijenta na respiratoru u Kliničkom bolničkom centru čijih je 86 djelatnika u samoizolaciji 86   koji će se nakon proteka inkubacijskog razdoblja od 14 dana vratiti na svoja radna mjesta i oni, kako je rekao ravnatelj dr. Željko Zupčić, “ne ispadaju iz pogona”.  Dio njih  je došao iz drugih bolnica ili durgih dijelova Hrvatske i inozemstva gdje su išli po svoju rodbinu, pojasnio je ravnatelj.

  Svu potrebnu opremu i i testove Zavod za javno zdravstvo, kako je rekao ravnatelj Zlatko Pnadžić, ima  u dovoljnim količinama, a i svi djelatnici Zavoda su zdravi što je, kako je konstatirao, dokaz da je uz poštivanje propisanih mjera moguće ostati nezaražen.

  Doktor Karlo Kožul rekao je da je većina zaraženih s osječkog područja, a najavio je da će se za uzimanje uzoraka odsad koristiti mobilni tim čime će se olakšati rad hitne pomoći, ali i smanjiti mogućnost širenja zaraze.

  „Imat ćemo jedan od najmodernijih načina uzimanja uzoraka i bit ćemo među prvima u Europi”, konstatirao je Kožul.

  U protekla 24 sata policija je otkrila šest kršenja samoizolacije; tri su po dojavi građana, dvije osobe su otkrile ljekarne, a jednu policija na kontrolnom punktu, dok je u samoizolaciji 1441 osoba. Istodobno, kako je rekao načelnik Policijske uprave Ladislav Bece, u Osječko-baranjsku županiju ušla su 664 vozila sa 791 putnikom, a tri su automobila s pet osoba vraćena zbog nevaljalih propusnica.

  Načelnik Županijskog stožera Goran Ivanović najavio je da će se preispitati odluka o radu zatvorenog dijela tržnica jer je takav prostor lakše kontrolirati, a što se tiče izdavanja propusnica poljoprivrednicima, odnosno obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kojih je na ovome području 12.000, zatražit će se pojašnjenje Nacionalnog stožera i Ministarstva poljoprivrede.

  „Na je u interesu da gospodarstvo naše ne smije stati, poljoprivredni smo kraj, to je vrlo bitno, osobito sjetva koja nas čeka”, rekao je načelnik Ivanović.

   

  1 komentar

  1. Pingback: “Šest je novozaraženih u OBŽ i taj broj raste očekivanim slijedom, a u samoizolaciji je i 86 djelatnika KBC-a Osijek”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog