Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • OBŽ i dalje bez novozaraženih, od danas testiranja i u Osijeku, zatvoriti dječja igrališta

  U Osječko-baranjskoj županiji nema novozaraženih koronavirusom, a od dosadašnjih sedam oboljelih samo jedan je srednje teškog stanja, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite.

  Župan Ivan Anušić apelira i dalje na građane da se pridržavaju uputa kojima je cilj smanjiti širenje zaraze, a to se može ako se poštuju ograničenja o okupljanju.

  Predsjednik stožera Goran Ivanović podsjetio je da su lokalni stožeri civilne zaštite zaduženi za provođenje i kontrolu poštivanja mjera zaštite, a s tim u vezi podsjetio je i na zabranu okupljanja djece i odraslih na dječjim i sportskim igralištima koja moraju biti ograđena. Jedinicama lokalne samouprave upućena je i preporuka da se plaćanje usluga organizira beskontaktno, bez dolazaka na šaltere.

  „Gospodarski subjekti koji su od vitalne važnosti za određeno područje mogu uz suglasnost otvoriti svoj objekt, ali to se ne odnosi na kafiće, restorane, nego o specifičnim djelatnostima”, istaknuo je Ivanović uz ocjenu da je cijeli sustav novih mjera počeo dobro funkcionirati i da nema većih problema.

  Od danas se testiranja na koronavirus rade i u Osijeku, konstatirao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zlatko Pandžić. .

  „Svi pacijenti će biti obrađeni u KBC-u, nitko ne dolazi u Zavod za javno zdravstvo, dnevno će se moći obraditi 40-tak uzoraka, a rezultati će biti gotovi unutar 24 sata”, pojasnio je Pandžić.

  Policija je u protekla 24 sata od 16 zaprimljenih prijava utvrdila tri kršenja mjera samoizolacije, rečeno je na konferenciji na novinare, a granična policija je definirala i koridore za teretna vozila.

  Županijsko društvo Crvenog križa, kako je također rečeno, organiziralo je preko mreže lokalnih organizacija pomoć u nabavci namirnica i lijekova osobama o kojima nema tko brinuti.

  S obzirom na to da se uskoro očekuje početak proljetne sjetve, Matija Brlošić iz Hrvatske poljoprivredne komore zatražio je da se, osim trgovinama sjemenskom robom i repromaterijalom, omogući i rad prodavaonicama rezervnih dijelova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog