Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I đakovačke tvrtke proizvode zaštitne maske

   Zaštitne maske, dezinficijensi i zaštitne rukavice ostaju i dalje najtraženija roba, a odnedavno s proizvodnjom maski krenula je i đakovačka tvrtka Sutura.

  Direktor Nikola Zrakić potvrdio nam je da je prije nekoliko dana počela proizvodnja višekratnih zaštitnih pamučnih maski koje se mogu iskuhavati. Dodaje da se maske proizvode samo za dosadašnje poslovne partnera za koje Sutura proizvodi zaštitnu odjeću.

  To je ograničena proizvodnja, s ograničenim količinama i simboličnom cijenom jer to nije glavni posao Suture i ta tvrtka ne želi lihvariti u ovoj situaciji”, kaže direktor Zrakić.

  Manja količina zaštitnih maski proizvedenih u pogonima Suture pojavila se i u slobodnoj prodaji u nekim ljekarnama, ali ih više nema.

  Zaštitne maske proizvodi i Hemco, doznajemo od direktora Slobodana Mihalja.

  S proizvodnjom zaštitnih maski počela je još jedna đakovačka tvrtka – Vesta d.o.o. Marije Baždar.

  Mi smo s proizvodnjom maski krenuli danas tako da smo najprije napravili maske za svoje djelatnice, kupili smo materijale u domaćoj, lokalnoj trgovini u Đakovu i krenuli smo s pamučnim, perivim maskama zbog nastale situacije i danas smo napravili prvih tridesetak maski, a od sutra ćemo krenuti s proizvodnjom malo većeg broja. Pokušat ćemo naše maske plasirati po potrebama, odnosno po trgovinama ili na nekim drugim mjestima gdje bude potrebno. Uglavnom situacija je takva da smo se, eto, upustili u tu proizvodnju, maski nema, a svjesni smo da se trebamo svi zaštititi. Ne mogu u ovome trenutku reći koju količinu ćemo proizvoditi jer je to tek početak, a mi moramo ostati raditi proizvode koje radimo inače, pa ćemo samo jednu malu liniju osposobiti za proizvodnju maski tako da će možda biti dvjestotinjak maski dnevno zasada i tu ukoliko uspijemo nabaviti materijal”, kaže Marija Baždar uz napomenu da cijenu još nisu formirali.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog