Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dvoje zaraženih na području županije, uzimaju se brisevi osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima

  Nakon što je jutros u KBC Osijek stigla obavijest o dva pozitivna nalaza na koronavirus, Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije sazvao je izvanrednu sjednicu nakon kojeg je održana i konferencija za medije ispred Klinike za infektologiju KBC-a Osijek.

  Dvije osobe pozitivne na koronavirus su hospitalizirane, njihovo je stanje dobro, a riječ je o osobama koje su bliski kontakti zaražene osobe koja se nalazi u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

  – Uzimaju se brisevi i osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima i do kraja dana ćemo imati nalaze. KBC je u potpunosti spreman za prihvat zaraženih osoba, smještajnih kapaciteta i medicinske opreme ima dovoljno – poručila je predstojnica Klinike za infektologiju KBC-a Osijek prof. dr. Ljiljana Perić.

  Važno je napomenuti da ne treba širiti paniku, istaknuo je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i dodao kako je najvažnije ostati pribran i discipliniran i držati se mjera koje propisuje nacionalni, ali i županijski Stožer civilne zaštite.

  – Pojava pozitivnih na koronavirus izazvala je strah među građanima koji sami dolaze u KBC Osijek. Važno je napomenuti da to nije ispravan način i da se svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim osobama ili dolaze s područja žarišta koronavirusa trebaju javiti na dežurni telefon 031/225-717 Zavoda za javno zdravstvo kako bi se u skladu s propisanim protokolom zbrinule i te osobe – rekao je ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. Željko Zubčić.

  Županijski stožer sazvao je za 17 sati i novu sjednicu na koju su pozvani predstavnici gradova i općina s područja županije kako bi se dogovorili oko mjera zaštite stanovništva na njihovim područjima.

  – Preporuka našeg stožera je da se građani upoznaju s tim da je potrebno odgovorno se ponašati kako bi smanjili mogućnost zaraze. Preporučit ćemo gradonačelnicima i načelnicima da ograniče rad ugostiteljskih objekata, da se također odgode ili pojačaju mjere sigurnosti prilikom održavanja svih oblika okupljanja– rekao je Goran Ivanović, načelnik Kriznog stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

  Preporuka županijskog Stožera Civilne zaštite je da se javne priredbe sportskog ili zabavnog sadržaja ne održavaju (noćni klubovi, koncerti i slično).

  Foto: Arhiva RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog