Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković proziva gradsku vlast zbog izgradnje javnog WC-a na prostoru Hrvatskog sokola

  Gradski vijećnika koalicije Srcem za Đakovo i bivši gradonačelnik Zoran Vinković održao je konferenciju za novinare na kojoj je prozvao aktualnu gradsku vlast zbog izgradnje javnog WC-a na prostoru Hrvatskog sokola, odnosno kod Gradske nastavno-sportske dvorane što je, kako tvrdi, suprotno Generalnom urbanističkom planu i Detaljnom planu uređenja.

  „Grad očigledno krši i vlastiti Detaljni plan i vlastiti GUP i radi ovdje, da mi netko ne bi zamjerio, javnu kenjaru. S obzirom da smatram da ovdje u svakom slučaju takvom objektu, bio on montažno-demontažni, ne može biti mjesto. Ovdje čak ne postoji ni građevinska dozvola i znam da će se veleumnici i vlastodršci iz Grada, kojima očigledno pitanje anarhije niti silovanje demokracije nije strano, braniti da za jedan takav objekt budući je montažno-demontažni, a vidljivo je da ovdje postoje i temelji i priključci za taj javni WC, nije potrebna, u svakom slučaju tvrdim da je potrebna građevinska dozvola”, izjavio je Vinković.

  Time je grubo narušen Detaljni plan uređenja prostora Hrvatskog sokola i Generalni urbanistički plan, kaže Vinković uz konstataciju da javnom WC-u nije mjesto uz obiteljske kuće te poziva gradsku vlast da obustavi radove i nađe primjereniju lokaciju za taj objekt.

  „Dakle, ovo je uzimanje vlasti u svoje ruke mimo svih zakona, ovo je smanjivanje cijene ovih privatnih objekata koji se nalaze na Hrvatskom sokolu, stavljanje ovog WC-a ovdje je i nemogućnost gradnje objekata u ovim baščama, a to je omogućio sve Detaljni plan i GUP Hrvatskog sokola i ja ne znam kako bi se osjećao naš gradonačelnik da mu netko stavi WC ispred njegove kuće ili stana”, konstatirao je Vinković.

  Prozvao je također aktualnu gradsku vlast i zbog divljeg odlagališta građevinskog otpada koja se nalazi u k.o. Vučevci, odnosno u Đakovačkom Pisku.

  „Radi se o tome da je uz pomoć i pod patronatom Grada Đakova u k.o. Vučevci na katastarskim česticama 930/1, 930/2, 930/3, 930/6 i 930/7 napravljeno divlje odlagalište građevinskog otpada. Pozivam Ministarstvo zaštite okoliša da izda mjere budući da se tu radi o građevinskoj zoni grada Đakova gdje Grad može uprizoriti i unovčiti dvije građevinske čestice, može ih prodati, koje su tako definirane parcelacijom tog područja”, rekao je Vinković.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog