Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udruga Život nezadovoljna sastavom Povjerenstva za izmjenu Zakona o poljoprivrednom zemljištu

  Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava „Život” izrazila je nezadovoljstvo zbog toga što Ministarstvo poljoprivrede nije prihvatilo prijedlog da dva njihova č lana uđu u sastav Povjerenstva za izradu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu

  Umjesto toga, iz Ministarstva je stigla obavijest kako samo jedan član Udruge Život i njegov zamjenik mogu biti članovi Povjerenstva, što, kako ističu, ne odražava stvarnu zastupljenost, odnosno broj od 160 tisuća registriranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

  „Iako se nositelji agrarne politike redom zaklinju u obiteljska poljoprivredna gospodarstva kao nositelje ukupne poljoprivredne proizvodnje i budućeg razvoja naše poljoprivrede, i ovaj primjer iz prakse ukazuje da se radi samo o deklarativnom zalaganju bez stvarne volje da se nešto takvo i ostvari. Udruga Život prihvatit će mjesto člana u Povjerenstvu za izradu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu uz nedvosmisleno i javno izražavanje nezadovoljstva zbog ovakvog odnosa nadležnih institucija prema legitimnim predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava”, navodi se u pismu upućenom nadležnim institucijama. .

  Osim toga, iz Udruge Život izražavaju i sumnju u namjere Povjerenstva da izradi prijedlog Zakona koji će biti u službi određenih interesnih skupine, a ne u službi razvoja hrvatske poljoprivrede i transparentnog raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem koje će biti dostupno svima pod jednakim uvjetima.

  Da je tomu tako, navodi se u reakciji, govori i podatak kako se u Povjerenstvu našlo mjesta i samo za tri člana Hrvatske poljoprivredne komore (HPK), što također smatra apsolutno neprihvatljivim, s obzirom na značaj koji bi Hrvatska poljoprivredna komora trebala imati u kreiranju nacionalne agrarne politike i članstvu koje zastupa.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog