Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Novi Pravilnik o obveznom označavanju i registraciji svinja

  Objavljen je novi Pravilnik o obveznom označavanju i registraciji svinja (Narodne novine broj 21/2020) koji stupa na snagu 1. travnja 2020. godine. Novim Pravilnikom, kojim se u potpunosti preuzimaju odredbe Direktive Vijeća 2008/71/EZ, proširene su ovlasti i olakšan rad posjednika svinja u sustavu označavanja i registracije svinja s jedne strane, dok su s druge strane propisani stroži kriteriji za prijavu premještanja životinja.

  Stroži kriteriji obuhvaćaju:obvezu prijave odlazne i dolazne migracije svinja,obvezu prijave uginuća svinja, obvezu prijave klanja svinja na vlastitom gospodarstvu za vlastite potrebe iobvezu prijave krađe i gubitka svinja.

  Uz promjene koje će donijeti novi Pravilnik, na snazi je Naredba o mjerama zaštite zdravlja životinja od zaraznih i nametničkih bolesti i njihovom financiranju u 2020. godini kojom je određeno da se svinje moraju označiti čim prije, a najkasnije do 60-og dana starosti ili prije premještanja, ovisno o tome koji uvjet nastupi prije, a za što je odgovoran posjednik svinja.

  Uvođenjem strožih kriterija, u trenutnim okolnostima prijetnje Afričke svinjske kuge, osigurano je učinkovitije praćenje premještanja svinja i u konačnici bolja zaštita zdravlja ljudi i životinja od zaraznih i nametničkih bolesti.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog