Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sofija i Jozo Batorek na Valentinovo proslavili 70 godina bračnog zajedništva

  U Josipovcu Punitovačkom Sofija (1932.) i Jozo (1931.) Batorek, Slovaci, obilježili su i proslavili sa svojima najdražima 14 veljače, na Valentinovo 70 godina bračnog zajedništva.

  U prijepodnevnim satima nenajavljeno slavljenike iznenadili susjedi, donijeli cvijeće, čestitali, a onda je uslijedilo novo iznenađenje. Odmah nakon podneva okupili se najdraži sa cvijećem, pečenjem, osvježenjem, kolačima, tortama. Za blagdanskim stolom radost, molitva i slavljenicima dobre želje. Jozo baš kao i prije 70 godina rezao tortu i dao svojoj Sofiji. Pričanje i sjećanja slavljenika.

  Sofija domaćica, a Jozo poljoprivrednik i samouki zidar koji je 7 godina bio i uposlenik u đakovačkom građevnom poduzeću „Rad“, vjenčali su se 14. veljače 1950. godine u župnoj crkvi sv. Ladislava kralja u Punitovcima. Sve vrijeme života proveli su u Josipovcu svome rodnome mjestu. Imaju troje djece, četvero unučadi i devetero praunučadi praunučadi. Svi su u dobrim odnosima obiteljskog zajedništva, poštovanja i uvažavanja. Sofija i Jozo su bistroga uma, uvijek raspoloženi za razgovor, šalu, a Sofija slabije pokretljivosti je i izvor pričanja običaja i tradicije, dok Jozo pomalo radi oko kuće, prošeće.

  Puno je to 70 godina našeg zajedništva. Glavno je da smo još zajedno i molimo Boga da nas još ne rastavi. Nekada nas život nije mazio, bilo je i težih trenutaka u nedaćama života. Bilo je i oblaka i grmljavine s kišom, ali nama je uvijek opet zasjalo sunce i tako prođoše godine, ali bilo je puno, puno lijepih trenutaka u mom životu s mojim Jozom. Ružno se zaboravi, a ono lijepo, najljepše se pamti, ne zaboravlja”, kazuje nasmijano Sofija, a Jozo dodaje: „Nekada se nije slavilo Valentinovo, a eto mi smo u ljubavi, ma odanosti i poštovanju već 70 godina i pokazujemo današnjoj mladeži koja slavi Valentinovo, Dan zaljubljenih, da se može toliko biti zajedno, jer poslije zaljubljenosti i ljubavi dolazi odanost, zajedništvo, uživanje u obitelji i potomcima, a to je nešto najljepše“.

  Foto i tekst: Mirko Knežević

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog