Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Edukacijom do zapošljavanja

  Projekti poticanja zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba bila je tema jučer održanog sastanka zamjenika župana Gorana Ivanovića i pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo Ivane Katavić Milardović s predstojnikom Regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ivanom Ravlićem i voditeljicom Odjela za tržište rada Ankicom Vučković.

  – Osječko-baranjska županija kroz svoje projekte poticanja zapošljavanja, za koje je ove godine osigurala 300.000 kuna, nastoji stvarati stimulativni okvir i za poduzetnike i za nezaposlene osobe. Dogovoreni su projekti u kojima će Županija sudjelovati tijekom 2020. godine, a s ciljem pomaganja dugotrajno nezaposlenih osoba u lakšem pronalaženju posla. Konkretno riječ je o projektu asistenti u nastavi, programu za računovođe, voditelj EU projekta, a tu je i projekt ECDL edukacija.

  Županija svim polaznicima u potpunosti financira troškove edukacija i prijevoza, bez obzira na mjesto njihova stanovanja.

  – Tijekom prošle godine prosjek nezaposlenih na našem području iznosio je 16.600 osoba, dok je u siječnju ove godine bilo 17.008 nezaposlenih osoba, no dolaskom Uskrsa i početkom sezone, kao i radova u građevini i poljoprivredi očekuje se pad broja nezaposlenih, rekao je predstojnik Ravlić ističući da je u evidenciji Regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje gotovo 45 posto osoba koje čekaju na zaposlenje duže od godinu dana.

  „To je signal da baš s tom ciljanom skupinom odredimo dodatne aktivnosti i mjere kako bismo potrebe na tržištu rada zatvorili s domaćom radnom snagom „- istaknuo je predstojnik Ivan Ravlić.

  Osječko-baranjska županija provodi razne projekte poticanja zapošljavanja od 2004. godine, pa je u tom razdoblju 15-ak različitih programa i edukacija prošlo 995 polaznika, za što je iz proračuna Županije izdvojeno 3,3 milijuna kuna. Oko 60 posto polaznika edukacija pronađe zaposlenje u roku od šest mjeseci, a u pojedinim programima, na primjer asistenti u nastavi, i brže.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog