Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Najviše potpora za pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja

  Za projekte poticanja poduzetništva u Proračunu Osječko-baranjske županije ove godine osigurano je ukupno 8,6 milijuna kuna, što se postupno dodjeljuje tijekom godine na temelju pristiglih zahtjeva na javne pozive. Tako je danas zamjenik župana Goran Ivanović potpisao ugovore o dodjeli potpora sa 79 korisnika, a njihova ukupna vrijednost je 1,3 milijuna kuna, odobrenih kroz šest javnih poziva.

  Osječko-baranjska županija je u zadnje dvije godine udvostručila izdvajanja za potpore poduzetništvu te su sa 4,2 milijuna kuna uvećane na 8,6 milijuna kuna, rečeno je na svečanosti.

  Najviše danas potpisanih ugovora, 53, odnosi se potpore za pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja, a njihova vrijednost je 948 tisuća kuna. Za ovu vrstu potpora u proračunu je ukupno osigurano 2,5 milijuna kuna, a u srpnju je dodijeljeno 96 financijskih potpora u iznosu od 1,5 milijun kuna. Potpora iznosi do 50 % opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a najviše do 50.000,00 kuna, koliko je dobilo osam korisnika u prerađivačkoj industriji. Najviše potpora dodijeljeno je za nabavu strojeva, alata, opreme za obavljanje djelatnosti, nabavu računalne opreme i računalnih programa, opremanje poslovnog prostora.

  Za potpore za informiranje i obrazovne aktivnosti osigurano je ukupno 225.000 kuna, a sada su ugovori potpisani s devet korisnika kojima je odobreno 167.106 kuna. Pojedinačni iznosi odobravaju se do 75 % opravdanih troškova, a za oblike edukacije i do 100 % opravdanih troškova.

  Potpore za savjetovanje poduzetnika iznose do 50 posto opravdanih troškova. Ugovore je potpisalo devet korisnika, a ukupna vrijednost je 66.450 kuna. Za potpore za promotivne aktivnosti planirano je 230.000 kuna, a danas je zaključeno pet ugovora u vrijednosti 86.000 kuna. Potpore za učeničko poduzetništvo dobila su dva korisnika, ukupno 50.000 kuna.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog