Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Socijalna samoposluga prima prve korisnike

  Nakon što je proteklog tjedna otvorena, prva socijalna samoposluga danas će primiti prve korisnike. Već dosad je registrirano potencijalnih više od 40 korisnika od kojih nemaju svi uvjete za primanje pomoći.

  Naime, kako najavljuje sestra Karmela Eva Dominković, predsjednica Socijalno-humanitarane udruge „Terezijin krug” koja je i osnivač samoposluga, prvi korisnici su osobe u potrebi koje ispunjavaju uvjete za pomoć.

  Prema Statutu udruge, korisnikom projekta Socijalne samoposluge može biti svako kućanstvo, obitelj ili samac koji ispunjava slijedeće uvjete:

  Ako živi na području Đakova i Đakovštine; ima primanja manja od 800 kuna ukoliko je osoba punoljetna, radno i poslovno sposobna;

  Isto tako punoljetna osoba, bez radne ili poslovne sposobnost, ako ima primanja manja od 920 kuna, osobito potrebite osobe bez ili s najmanjim primanjima, samci, udovice, kao i umirovljenici s veoma malim mirovinama…

  Potencijalni korisnici bi trebali uz zahtjev priložiti dokaz o svom socijalnom statusu: Rješenje Centra za socijalnu skrb, Rješenje o invalidnosti ili dječjem doplatku, o mirovini, o visini dohotka iz Porezne uprave, uvjerenje o prebivalištu i slično ….

  Socijalna samoposluga radi četvrtkom od 9 do 11 i od 14:30 do 16:30 sati.

  S obzirom na to da socijalna samoposluga nema trajne izvore financiranja niti opskrbe, i dalje se, kako navodi sestra Karmela, računa na donacije dobrih ljudi kojima je upućena zahvala za prve donacije kojima su popunjene police samoposluge.

  Osim izravne pomoći potrebitima, jedna od značajnijih ciljeva projekta osnivanja socijalne samoposluge je i senzibiliziranje lokalne zajednice za vlastito angažiranje na planu ublažavanja i rješavanja problema osoba u potrebi.

  ………………

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog