Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Slavonska škola nositelj središnje proslave obilježavanja 30. obljetnice Konvencije o pravima djeteta

  Osječka Škola primijenjene umjetnosti i dizajna ove je godine odabrana kao nositeljica programa obilježavanja 30. obljetnice Konvencije o pravima djeteta.

  „U lipnju smo dobili poziv pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević da budemo nositelji središnje obilježavanja 30. obljetnice Konvencije o pravima djeteta što smo objeručke prihvatili. Učenici i profesori su bili izuzetno motivirani, a u sklopu priprema pravobraniteljica je održala predavanje u školi o Konvenciji. Tu temu uklopili smo u godišnji kurikulum i provlačit će se kroz čitavu školsku godinu”, kazala je ravnateljica Kristina Kopf.

  Za tu prigodu učenici i profesori škole pripremaju program koji će se, kako doznajemo od koordinatorice proslave Marije Adrić Soldo, održati 28. studenoga

  „Program će početi glazbenim dijelom, zatim performansom studenata Akademije za umjetnost i kulturu, nakon toga je otvorenje izložbe radova učenika pod nazivom „Osloni se na dječja prava”, kaže koordinatorica proslave.

  Poseban izazov je bio osmišljavanje kalendara za sljedeću godinu s temom prava djeteta, a koji izdaje Ured pravobraniteljice za djecu.

  „Idejno rješenje kalendara osmislili su učenici u tehnici intervencije na fotografiji, a za to su im poslužile vlastite fotografije iz djetinjstva na koje su intervenirali crtežom”, pojašnjava koordinatorica projekta.

  Učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna ovih su dana osvojili i dvije nagrade na natječaju magazina Dom i Dizajn u kategoriji „najljepši ured u Hrvatskoj”.

  „Riječ je o uređenju ureda ravnateljice koji su osmislili sami učenici, a u projektu su sudjelovali svi smjerovi. Iskoristili su stari namještaj koji su redizajnirali, prostor su osvježili u neutralnom koloritu koji je idealna podloga za šest slika koje simboliziraju smjerove škole i dodatno unose boju u prostor”, kaže voditeljica projekta uređenja Marija Adrić-Soldo dodajući da je i ovaj projekt pravi primjer primjene kurikularne reforme, odnosno Škole za život.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog