Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Potpore u poljoprivredi za 61 korisnika

  Radi stvaranja pretpostavki za razvoj poljoprivrede i unaprjeđenje ruralnog prostora, poticanje konkurentnosti poljoprivrede i postizanje održivog razvoja ruralnog prostora te drugih ciljeva utvrđenih poljoprivrednom politikom Republike Hrvatske, Osječko-baranjska županija provodi čak 14 mjera potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na svom području.

  I ove godine javni pozivi za dodjelu potpora objavljeni su u ožujku, a u županijskom proračunu za tu namjenu osigurano je 5,2 milijuna kuna, što se prema dinamici pristizanja zahtjeva postupno isplaćuje.

  Danas je zamjenik župana Goran Ivanović potpisao ugovore o dodjeli potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju s 61 korisnikom. Vrijednost tih ugovora i potpora iznosi 545.270 kuna, a potpisnici su 51 obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, 6 obrta, 1 trgovačko društvo, 1 udruga i 2 jedinice lokalne samouprave. Ove godine tako su potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju odobrene za ukupno 185 korisnika i u ukupnom iznosu od 2,5 milijuna kuna.

  Intenzitet potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Osječko-baranjske županije je različit i kreće se od 50 do 100 %, visina potpora je do 70.000 kuna i ovise o vrsti potpore, kategoriji podnositelja zahtjeva (mladi poljoprivrednici imaju do 50 % veće iznose potpora), broju grla i visini ulaganja prihvatljivih troškova.

  Ovogodišnji javni pozivi otvoreni su do 25. studenoga 2019. godine, osim Javnog poziva za dodjelu potpora za manifestacije koji je otvoren do 15. prosinca, no sve mjere potpora, kako je najavljeno,  nastavit će se i 2021. godine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog