Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kočiš: “Đakovački vodovod nositelj uslužnog područja dijela Slavonije”

  Žitelji Đakovštine piju zdravstveno ispravnu vodu čija kvaliteta se redovito kontrolira, konstatirao je Ivan Kočiš, direktor Đakovačkog vodovoda, gostujući u jučerašnjoj emisiji „Izravno”. Ponovo je pojasnio i situaciju u Semeljcima oko vrijednosti arsena u vodi.

  „Sve mjere koje smo morali zadovoljiti smo zadovoljili, osigurali smo cisternu i aparate za vodu u pred školama za osjetljive skupine stanovnika. Voda u vodoopskrbnom sustavu Semeljaca je ispravna za piće, maksimalno dozvoljena koncentracija arsena je 30 mikro grama po litri, a trenutno smo na 22 mikro grama što svakako zadovoljava sve uvjete koji su postavljeni od Europske komisije”, tvrdi direktor Kočiš navodeći da će problem arsena u vodi u semeljačkom vodovodu trajno biti riješen realizacijom projekta „Aglomeracija Semeljci”.

  „Aglomeracija Semeljci će otkloniti potpuno arsen iz cjevovoda u općini Semeljci jer će voda dolaziti sa Trslane iz Đakova gdje nema arsena”, kaže Kočiš.

  Ocjenjujući dosadašnji tijek realizacije projekta „Aglomeracija Đakovo” direktor Vodovoda istaknuo je da ide prema predviđenom planu, a za poslovanje tvrtke kazao je da je dobro.

  „Aglomeracija Đakovo je ispred vremena, odnosno, imamo realizaciju bolju od zacrtane, čak duplo bolju realizaciju. Što se tiče poslovanja ono je dobro, a što se tiče budućeg statusa, odnosno samostalnosti Đakovačkog vodovoda, to će biti regulirano uredbom o budućim uslužnim područjima. Naime, nacrtom prijedloga predviđeno je da je Đakovački vodovod nositelj uslužnog područja jednog dijela Slavonije, a u ovome trenutku ne mogu reći koji će to biti vodovodi koje ćemo preuzeti. Hoće li ih biti pet ili tri to ćemo vidjeti kroz ovih mjesec dana”, pojasnio je Kočiš dodajući da su u kombinaciji vodovodi zapadno od Đakova: Našice, Đurđenovac, Donji Miholjac, Belišće, Valpovo. No, također dodaje, optimalno bi bilo da se zadrže na dva do tri vodovoda.

  Završetkom Aglomeracije Đakovo doći će nužno i do korekcije cijene, najavio je direktor Kočiš.

  „To povećanje neće biti 40 posto, koliko smo ranije najavljivali. Sigurno će biti manje od toga, ali ne možemo se igrati s brojevima, bilo bi nepopularno reći bilo kakve brojke, ali mislim da će biti daleko ispod 40 posto što se tiče povećanja cijene usluge konkretno. Znači, ne povećavamo cijenu vodoopskrbe nego samo cijenu odvodnje što uključuje pročišćavanje otpadnih voda”, obrazložio je Kočiš.

  Zbog dugovanja koja su dosegnula nešto više od 4 milijuna kuna, Đakovački vodovod, kako je istaknuo direktor, pokrenuo je prisilne naplate.

  „Kreću ovrhe, žao nam je zbog tog poteza, ali nema drugog načina jer ovo sve što smo dosad pokušali nije urodilo plodom”, konstatirao je direktor Vodovoda istaknuvši da su među dužnicima domaćinstva, gospodarski subjekti, sportski klubovi….

  „Neki dužnici su velikih iznosa, neki sitnih, ima ih puno pa to kumulativno iznosi više od 4 milijuna kuna”.

  Istodobno s utjerivanjem dugova, u Đakovačkom vodovodu rade i na smanjenju gubitaka vode koji sada iznose oko 35 posto.

  „Praktički, trenutno smo sada u fazi smanjenja gubitaka u jednom projektu koji nam sufinanciraju Hrvatske vode. Osigurano nam je 5,5 milijuna kuna za nabavku opreme za traženje gubitaka, snimanje nultog stanja na temelju kojega ćemo raditi analize i sanaciju gubitaka i građevinske radove same sanacije”, kaže direktor Vodovoda Ivan Kočiš.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog