Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 20. Nadbiskupijsko spomen-hodočašće u Vukovar 2019.

   Ove godine navršava se 28. obljetnica stradanja grada Vukovara i njegovih stanovnika. Obilježavajući Dan sjećanja na žrtve Vukovara, Đakovačko-osječka nadbiskupija 20. godinu zaredom organizira Nadbiskupijsko spomen-hodočašće, objavio je Tiskovni ured.

  Program počinje 18. studenoga u 10 sati u krugu Vukovarske bolnice, a u 10.30 sati kreće Kolona sjećanja koja prolazi kroz vukovarske ulice do Memorijalnog groblja.

  U 12.15 sati predviđena je molitva i polaganje vijenaca kod Središnjeg križa na Memorijalnom groblju. Središnji dio hodočašća je misno slavlje koje će u 13 sati na Memorijalnom groblju predvoditi mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

  Ako vremenske prilike ne budu povoljne, euharistijsko slavlje slavit će se u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova.

  Ovom prigodom pozivam sve vas da zajedno kao vjernici u nedjelju 18. studenoga 2019., na Dan sjećanja hodočastimo u Vukovar te okupljeni u euharistiji i bratskoj molitvi iskažemo svoju zahvalnost i poštovanje prema svim poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Vukovara, Podunavlja, ali i hrvatskog naroda tijekom Domovinskoga rata”, stoji u pozivu nadbiskupa đakovačko-osječkog mons. Đure Hranića.

  Foto: Arhiva RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog